Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου

0
5

κατάλογοςΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23-11-2015 στο Βελεστίνο και στο Δημοτικό Κατάστημα η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Συζητήθηκαν διεξοδικά και ελήφθησαν αποφάσεις σε θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ειδικότερα:

Στον Σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.
Στη συνεδρίαση τονίστηκε ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό καθώς επίσης και την καλύτερη οργάνωση της αντιπλημμυρικής προστασίας θα πρέπει να υπάρχει στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Δήμος και Αστυνομία. Επισημάνθηκε ότι θα δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Τοπικός Σταθμός στην περιοχή των Καναλίων για την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας κ. Δημ. Παλληκάρης τόνισε πως ο Δήμος προμηθεύτηκε επαρκή ποσότητα αλατιού, η οποία θα διανεμηθεί στις τοπικές κοινότητες για την αντιμετώπιση τυχόν παγετού. Τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων αλλά δεν επαρκούν για να καλύψουν όλη την περιοχή για το λόγο αυτό έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους εργολήπτες – ιδιοκτήτες μηχανημάτων της περιοχής. Επίσης στη συνεδρίαση τονίστηκε πως θα πρέπει όλα τα μηχανήματα που θα κληθούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μεγάλη σημασία δόθηκε στη σύσταση – εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων, οι οποίες γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που σε τέτοιες περιπτώσεις έχει και τον συντονισμό όλων των επιχειρήσεων, θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου προτάθηκε η μικροζωνοποίηση της περιοχής για καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Επίσης ανακοινώθηκε ότι έχει προβλεφθεί η επάνδρωση ενός οχήματος, το οποίο θα σταθμεύει στον κόμβο του Αερινού για επίλυση προβλημάτων που θα προκύπτουν επί της Εθνικής οδού.
Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Δημ. Νασίκας ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εξήρε τη στενή συνεργασία όλων των υπηρεσιών για τον επιτυχή αποχιονισμό των οικισμών του Δήμου μας κατά την περίοδο της περσινής χιονόπτωσης 2014-2015. Επεσήμανε τις άμεσες καθώς και τις προγραμματισμένες ενέργειες του Δήμου για την καλύτερη οργάνωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς επίσης και την αρτιότερη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη για στενή και αμιγής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.