Συνάντηση Νασίκα με τη ΔΗΜΑΡ για θέματα του δήμου Ρ. Φεραίου

0
4

10409157

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ αποτελούμενη από τους Παντελή Μαστρογιάννη Γραμματέα και μέλος της Κ.Ε. και τους Στ. Λάζο και Θ. Ακρίβο μέλη της Ν.Ε., επισκέφθηκε το Βελεστίνο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Νασίκα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ ξεκινώντας από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αντιπολίτευση λόγω της οικονομικής κρίσης και τα αρνητικά του ‘’Καλλικράτη’’ παρουσίασε την πρότασή της για την τοπική αυτοδιοίκηση με 4 βασικούς άξονες: α) την οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης με φορολογική αποκέντρωση β) τον εκδημοκρατισμό με την συμμετοχή των πολιτών γ) την αποτελεσματικότητα με το χτύπημα της γραφειοκρατίας και δ) τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές, αναπτυξιακές δράσεις με αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού και δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος κ. Νασίκας παρουσίασε τους στόχους του Δήμου με τα βασικά προβλήματα – προτεραιότητες που είναι: η Υδροδότηση του Στεφανοβικείου, οι 2 περιφερειακοί δρόμοι του Στεφανοβικείου, το αποχετευτικό του Βελεστίνου και του Ριζόμυλου, η κατάργηση των Διοδίων Μοσχοχωρίου, τα έργα της Κάρλας, το σπίτι του Ρήγα Φεραίου και το Μουσείο Γεωργικών εργαλείων και την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα εργοστάσια βιομάζας.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν ακόμα τρόπους επίλυσης ή προώθησης λύσεων για τα παραπάνω ζητήματα και αποφάσισαν να είναι σε επαφή προκειμένου να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για προώθηση των ζητημάτων αυτών. Συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους σε εύλογο χρονικό διάστημα για να συζητήσουν την πορεία αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων του Δήμου Ρ. Φεραίου. Η Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως έκανε ως τώρα με δύο ερωτήσεις για την Κάρλα 16/07 και 09/10/2014».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.