Συνάντηση Μαρίνας Χρυσοβελώνη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

0
3

xrisoveloniΗ βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεώργιο Πετράκο, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα των διαθεσιμοτήτων του Διοικητικού Προσωπικού που άπτεται του τομέα  κοινοβουλευτικής ευθύνης της κας Χρυσοβελώνη και για το οποίο η βουλευτής έχει ενεργήσει και στο παρελθόν, παρέχοντας παράλληλα τη δέσμευσή της να παρέμβει μελλοντικά, οποτεδήποτε αυτό απαιτηθεί, με δεδομένο ότι το ίδρυμα αντιμετωπίζει έλλειψη στον εν λόγω τομέα.

Επιπλέον η βουλευτής ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για τα σοβαρά θέματα της υποχρηματοδότησης του ιδρύματος καθώς και της στέγασης και σίτισης των φοιτητών ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου αλλά ακόμα και την κατάργηση τμημάτων.

Τέλος, ο κ. Πετράκος ενημέρωσε την κα. Χρυσοβελώνη για το φλέγον θέμα των εργολαβιών σε ό,τι αφορά στη φύλαξη, στη συντήρηση και στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου ζητώντας τη συνδρομή και τη συνεργασία της βουλευτή, προκειμένου να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει την ανάθεση των ως άνω διαδικασιών σε εργολαβικές εταιρίες. Η κα. Χρυσοβελώνη δεσμεύτηκε από πλευράς της να καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία με στόχο αφενός μεν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων αφετέρου δε το οικονομικό όφελος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.