Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών με εκπρόσωπο την Αντιδήμαρχο Γεωργία Μποντού Τοκαλή

  0
  11

  Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού Τοκαλή και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Βασιλική Πυργάνη – Παρασκευοπούλου εκπροσώπησαν το  Δήμο Βόλου στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων,

  που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2019. Ο Δήμος Βόλου  με τα Μαρτυρικά  Χωριά Δράκειας και Νέας Αγχιάλου είναι ένας από τους 54 Δήμους που συμμετέχουν στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940-1945, “Ελληνικά Ολοκαυτώματα”.

  Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού Τοκαλή ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου και στις εκλογές που ακολούθησαν εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο  με νέο Πρόεδρο το Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

  Στο Δίκτυο, που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα τα Καλάβρυτα, περιλαμβάνονται 129 Μαρτυρικοί Τόποι που έχουν υποστεί ολοκαυτώματα από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους. Οι στόχοι του νέου ΔΣ  περιλαμβάνουν όχι μόνο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων αλλά και τη διατήρηση της μνήμης των ολοκαυτωμάτων.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.