Σταϊκούρας: Σε έως 240 δόσεις τα χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο

  0
  57

  Με μια νέα εξωδικαστική διαδικασία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν έμπρακτα να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

  «Με τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, οι πολίτες μπορούν πλέον να ρυθμίζουν τις οφειλές τους, προς τράπεζες και Δημόσιο, σε έως 240 δόσεις – αριθμό διπλάσιο από τις 120 δόσεις που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση», ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

  Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση θα θεσπίσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τον νέο Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής 2ης Ευκαιρίας. Με μια νέα εξωδικαστική διαδικασία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να διασώσουν έμπρακτα την πρώτη κατοικία τους, σε αντίθεση με τον Νόμο Κατσέλη που τους υποχρέωνε να προσφύγουν στα δικαστήρια και να περιμένουν έως 12 έτη για να λύσουν το πρόβλημα.

  Με τον νέο μηχανισμό η μηνιαία δόση που θα καλούνται να καταβάλουν οι οφειλέτες θα περιορίζεται στο μισό, σύμφωνα με τον υπουργό. Παράλληλα, θα παρέχετε η επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας στα ευάλωτα νοικοκυριά, προκειμένου να διευκολυνθούν στην πληρωμή των υποχρεώσεών τους. Εάν κάποιο νοικοκυριό όμως, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει καμία ρύθμιση, τότε θα του δίνεται η δυνατότητα ώστε να απαλλαγεί από όλα τα χρέη του.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.