Σπάνιες εικόνες στην παγωμένη Κάρλα

0
31

Φλαμίνγκο έτοιμα να γλιστρήσουν στον πάγο. Σαν σε χορογραφία από ταινία του Ντίσνεϋ. Πελεκάνοι, κορμοράνοι στέκονται θεατές δημιουργώντας φόντο. Λευκός καμβάς η ίδια η Κάρλα.

Η λίμνη που παγωμένη δείχνει αγνώριστη. Μαγευτική και σπάνια. Εικόνα που δεν έχει συνηθίσει το θεσσαλικό μάτι. Κάτι από Καστοριά και Φλώρινα μα μισή ώρα μακριά από τη Λάρισα. Ιδανικός προορισμός αυτές τις ημέρες για περιπατητές, εκδρομείς και φυσιολάτρες.

Την ώρα που ο φωτογραφικός φακός των ανθρώπων προσπαθεί να «φυλακίσει» κάποιες στιγμές μοναδικές, τα ίδια τα πανέμορφα πουλιά βλέπουν την τροφή τους «εγκλωβισμένη» κάτω από το στρώμα πάγου. Ψάχνουν τροφή μα νερό πουθενά.

Προ ημερών η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ζήτησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος την άμεση απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την ελληνική επικράτεια λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τόνισαν πως τα περισσότερα πουλιά έχουν εγκαταλείψει τα μέρη που έχουν καλυφθεί με χιόνι και πάγο και είτε έχουν συγκεντρωθεί σε λίγες κατάλληλες περιοχές, είτε αναζητούν τροφή και καταφύγιο σε ακατάλληλους βιότοπους. Το κυνήγι με αυτές τις καιρικές συνθήκες το χαρακτήρισαν καταστροφικό, καθώς αναγκάζει όλα τα πουλιά (θηρεύσιμα και μη) να ξοδεύουν τα τελευταία αποθέματα ενέργειάς τους την ώρα που αυτά έχουν άμεση ανάγκη να τραφούν και να ξεκουραστούν για να επιβιώσουν.

Την ίδια ώρα όμως η Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στην προσπάθειά της να κρατήσει ζωντανή την πτηνοπανίδα που διαβιεί στη λίμνη της Κάρλας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, προχώρησε στη ρίψη τροφής.

Αλυσίδα η φύση. Όσο παγωμένη κι αν είναι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σπάσει…

Δείτε όλες τις φωτογραφίες  εδώ

Φωτογραφίες, Βασίλης Αγοραστός

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.