Σε συνεχή δράση το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου

0
26

Πολύπλευρη δράση αναπτύσσει καθημερινά,

από την έναρξη λειτουργίας του τον Δεκέμβριο του 2017 έως και σήμερα, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με ποικίλες υπηρεσίες προς τους δημότες και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και στήριξης κοινωνικών ομάδων, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές ανάγκες.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες πιο κοντά στον πολίτη μέσα από μια εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση. Λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως επίσης και συνεργασία με υπηρεσίες και δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Θέτει ως βασικό στόχο την υποστήριξη των ωφελούμενων όσον αφορά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την κοινωνική τους ένταξη.

Στην αρμοδιότητα των Κέντρων Κοινότητας εντάσσονται, επίσης, οι ωφελούμενοι για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Τα στελέχη των Κέντρων Κοινότητας φροντίζουν τόσο για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων των δημοτών, όσο και για τη συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών. Παράλληλα, το Κέντρο παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ωφελούμενους. Επιπλέον, πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σχολές γονέων, δράσεις σε σχολεία με στόχο την καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών.

Καθημερινά παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες και παιδιά στο γραφείο του Κέντρου Κοινότητας στο Βελεστίνο. Ταυτόχρονα υπάρχει συνεργασία με τοπικούς συλλόγους σχετικά με διοργανώσεις ημερίδων για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες, που περιλαμβάνουν υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία με Υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι-ες, ΑΜΕΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2425023794 και να απευθύνονται στη διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου 4 Βελεστίνο.
www.taxydromos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.