Πως να ελέγξετε τα ξύλα πριν τα αγοράσετε

0
5

ygrasiometroΔιάβασα στο blog σας για τα καυσόξυλα και είπα να σας πω και γω την γνώμη μου και αν επιθυμήτε την δημοσιεύετε.

Τα άτομα που έγραψε το άρθρο τα λέει μια χαρά και εγώ θα ήθελα να προσθέσω μόνο το παρακάτω. Αγοράστε ξύλα από όπου θέλετε, από τον συγγενή σας, τον γνωστό σας, τον φίλο σας ή από τον πιό φθηνό έμπορα που θα βρείτε. Τώρα αν τα ξύλα δείτε ότι αξίζουν πληρώστε το κάτι παραπάνω και αγοράστε τα. Πως θα το πετύχετε αυτό; Τα πράγματα είναι πολύ απλά.  Απλά αγοράστε ένα φορητό ψηφιακό υγρασιόμετρο κατά προτίμηση με ακίδες και με αυτό ελέγξετε ένα ένα τα άκοπα ξύλα που θα αγοράσετε.

Έτοιμα κομμένα ξύλα ΜΗΝ αγοράσετε ποτέ.

Αφού βρείτε τον προμηθευτή που θα αγοράσετε τα καυσόξυλα διαλέξτε ένα ένα τα άκοπα ξύλα με την βοήθεια του υγρασιόμετρου και τοποθετήστε τα σε μία εκ νέου “ντάνα” όπου από εκεί θα σας τα “κόψουν” στην διάσταση που επιθυμήτε.  Επιλέξετε το μήκος των ξύλων ανάλογα με το τζάκι ή την σόμπα που έχετε και απαιτήστε να σας τα κόψουν στην διάσταση που θέλετεΚαι να θυμάστε : αγοράστε οποιαδήποτε εποχή ξύλα αλλά μην αγοράσετε ποτέ ξύλα με υγρασία μεγαλύτερη από 20%, γιατί απλά δεν αξίζουν εκτός αν σας τα πουλήσουν αρκετά φθηνότερα από την τρέχουσα τιμή της αγοράς και τα κρατήσετε για την επόμενη χρονιά.

Ένα αρκετά καλό και πρωτίστως οικονομικό υγρασιόμετρο που θα σας κάνει “μάγκες” στην αγορά καυσόξυλων είναι το “Humid Check” και για πληροφορίες ή παραγγελίες πατήστε εδώ

Συμβουλή : Με την τιμή αγοράς από 130 -140€ δεν θα αγόραζα ποτέ ξύλα με υγρασία πάνω από από 20%

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.