Προετοιμάζεται ο Δήμος Ρ.Φεραίου για αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων του χειμώνα

0
5

symvoulioΣύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του δήμου Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στο Βελεστίνο, με αντικείμενο την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του χειμώνα, ώστε να υπάρχει πρόληψη από τις πλημμύρες, τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι προέχει η πρόληψη αλλά και η ενημέρωση όλων των δημοτών για τον καθαρισμό δρόμων, των χωραφιών και των οικοπέδων τους καθώς και ο έγκαιρος καθαρισμός των αγροτικών δρόμων, χαντακιών και ρεμάτων από το Δήμο, την Περιφέρεια και το Δασαρχείο.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων με στόχο την αντιμετώπιση των πλημμύρων.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος ανέφερε σχετικά: «Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει με ευαισθησία κάθε ζήτημα σχετικό με την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας σε έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις πρόκλησης κινδύνων, όπως στην περίπτωση των καιρικών φαινομένων. Η πρόληψη και ο συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση διευθέτηση και αποφυγή κάθε πιθανής ζημίας ή βλάβης που τυχόν προκληθεί από την εκδήλωση είτε πλημμυρικών φαινομένων είτε κινδύνων από χιονοπτώσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος ενημέρωσης των δημοτών και συντονισμού δράσεων και ενεργειών του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την από κοινού αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Με κλίμα ευαισθητοποίησης και συνεργασίας προγραμματίζουμε τη λήψη των απαραίτητων έργων και δράσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τη σωστή διαχείριση και λειτουργία τόσο του οδικού δικτύου κατά τη χειμερινή περίοδο όσο και την προστασία όλων των δημοτών από κάθε δυσμενή συνέπεια. Προφυλάσσουμε τους δημότες μας και τη περιοχή μας, προλαμβάνοντας κάθε πρόβλημα και δυσάρεστο περιστατικό πριν ανακύψει».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Παλληκάρης Δημήτριος ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία με το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και τις Στρατιωτικές Αρχές και επεσήμανε πως «επιβάλλεται αυτή η συνεργασία να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο με στόχο την πρόληψη κυρίως, αλλά και την αντιμετώπιση όπου χρειαστεί δύσκολων καταστάσεων και φαινομένων. Δυστυχώς όμως, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, ο Δήμος διαθέτει δύο φορτηγά, δύο γκρέιντερ και τρία σκαπτικά μηχανήματα για τα οποία υπάρχει μόνο ένας μόνιμος χειριστής και σε δύσκολες καταστάσεις αναγκάζεται ο Δήμος να απευθύνεται σε εργολάβους».

Τέλος επεσήμανε πως θα πρέπει με τα λίγα οικονομικά που διαθέτουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τον καλό συντονισμό, τη συνεργασία και την ευελιξία που θα πρέπει να διακρίνει όλες τις υπηρεσίες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Παλληκάρης Δημήτριος – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας, Μπεφάνης Κλεάνθης – Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καναλίων, Χασιώτη Αντωνία – Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, Μπλέτσας Κων/νος –Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αερινού, Καρκάλης Στέφανος – Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, Βλόντζος Γεώργιος – Διοικητής Π.Υ. Β΄ ΒΙΠΕ, Πατηνιώτης Αντώνιος – Πύραγος Π.Υ. Β΄ ΒΙΠΕ, Ντίτορας Νικόλαος – Δασάρχης Βόλου, Σιδηρόπουλος Νικόλαος Υπολοχαγός 304 ΠΕΒ, Βέργος Ιωάννης Λοχαγός 307 ΤΣΥΑΥ, Τσαρτσαράς Ιωάννης Υπολοχαγός 307 ΤΣΥΑΥ, Καραμπέρης Ευάγγελος και Λάβδας Λεωνίδας – υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.