Προαναγγέλλουν φθινόπωρο με δυναμικές κινητοποιήσεις oι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

0
4

syntaxiouxoiΘερμό φθινόπωρο προαναγγέλλει ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας με αφορμή τις περικοπές στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ και καταγγέλλει την κυβέρνηση για «ανελέητο κυνηγητό εναντίον των συνταξιούχων».

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας χαρακτηρίζει ψευτοδίλημμα την επίκληση ότι οι περικοπές αφορούν μόνο στο 10% των συνταξιούχων – ήτοι 250.000 άνθρωποι και καλεί όλα τα μέλη του να συσπειρωθούν γύρω από το σύλλογο και να προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

«Σε νέα επίθεση -αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας- πέρασε ξανά η κυβέρνηση καρατομώντας για άλλη μια φορά τις συντάξεις μας και με αναδρομική ισχύ. Καταγγέλλουμε το ανελέητο αυτό κυνηγητό των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου. Τι πάει να πει «Κύρια», «Επικουρική», «ΕΚΑΣ» ή «εφάπαξ». Μειώνεις έστω ένα από αυτά μειώνεις και λεηλατείς το εισόδημα – ό,τι απέμεινε – των συνταξιούχων αλλά ακόμα και τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να μικρύνει το κακό επικαλείται ότι οι νέες μειώσεις θα αφορούν μόνο το 10% των συνταξιούχων (250.000) λες κι αυτό αποτελεί… παρηγοριά. Λες και οι συνταξιούχοι είναι άψυχοι αριθμοί. Δεν είναι η πρώτη φορά, που η κυβέρνηση με τις πολιτικές πρακτικές της μας φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο. Θα υπάρχει και συνέχεια. Αυτές οι περικοπές δεν θα είναι οι τελευταίες. Ο αυτόματος κόφτης έρχεται. Εμείς απαντάμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, όσους αντιλαϊκούς – αντισυνταξιουχικούς νόμους κι αν περάσουν αυτοί ή οι επόμενοι».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.