«Πράσινο φως» για 26 γιατρούς ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

0
41

nosokomeio_volouΔεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κ. Καραμπάτσας 

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 26 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου για την κάλυψη κενών θέσεων, δόθηκε από 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, για το χρονικό διάστημα εντός του 2014.

Την παραπάνω επίσημη ανακοίνωση έκανε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία από την ερχόμενη Τρίτη θα λειτουργεί με τρεις μόνιμους γιατρούς και έναν επικουρικό.

 

Με αφορμή την προσωρινή μετακίνηση ενός νεφρολόγου στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Καραμπάτσας, ξεκαθάρισε ότι το Νοσοκομείο της Λαμίας έμεινε με έναν μόνο νεφρολόγο και γι’ αυτό μετακινήθηκε ο νεφρολόγος του Βόλου μόνο για έξι ημέρες, δηλαδή από 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και 22 Σεπτεμβρίου, διαβεβαιώνοντας ότι από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά με λιγότερους από τρεις μόνιμους γιατρούς και έναν επικουρικό γιατρό.

Επίσης ανέφερε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί για μερικές μέρες εντός του καλοκαιριού και στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μετακινήθηκε ογκολόγος από τη Λάρισα. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς η μετακίνηση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και τη συναίνεση της 5ης ΥΠΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καραμπάτσας.

Με αφορμή το συμβάν της μετακίνησης του γιατρού ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος, τόνισε ότι πήρε την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς με μοναδικό στόχο υπάρχει βοήθεια προς την κάλυψη των κενών θέσεων. «Είναι λογικό να φωνάζουμε για να καλυφθούν οι θέσεις στο Νοσοκομείο γιατί δεν είναι λύση για τη δημόσια υγεία να στέλνουμε τους γιατρούς από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, διευκρινίζοντας βέβαια ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε σύγκριση με άλλες Μονάδες βρίσκεται σε καλύτερη θέση. 

«Αγώνας δρόμου» για την κάλυψη θέσεων

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ για οριοθέτηση 26 μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου, ο κ. Καραμπάτσας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ανέφερε ότι γίνεται από τη διοίκηση «αγώνας δρόμου» και «ξεσκόνισμα όλων των φακέλων» προκειμένου να εξασφαλιστεί ο μεγαλύτερος αριθμών προσλήψεων σε μόνιμους γιατρούς.

«Πράγματι οι διεκδικήσιμες θέσεις για το Νοσοκομείο μας είναι 26 και δίνουμε αγώνα για να πετύχουμε το καλύτερο. Είναι ένα πολύ σημαντικό νούμερο, δεν ξέρω εάν θα το φτάσουμε, εάν δηλαδή όλοι οι γιατροί θα είναι διαθέσιμοι όμως το «πράσινο φως» δόθηκε μετά την προχθεσινή ανακοίνωση του κ. Μακρή, μετά την πρόσφατη εγκύκλιο του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γρηγοράκου. Το σίγουρο είναι ότι θα προσληφθούν παιδίατροι, αιματολόγοι, χειρούργοι, παθολόγοι κ.α.».

Μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου τόνισε ότι για το θέμα των προσλήψεων υπάρχει συνεργασία και με την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας αλλά και πως τα έργα του ΕΣΠΑ είναι στην τελική τους ευθεία για να ολοκληρωθούν και αφορούν μηχανήματα αιμοκάθαρσης για υπέρηχο νεφρού.

Στο «ξεπάγωμα» των προσλήψεων αναφέρθηκε επίσης ο νέος διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και συντονιστής διευθυντής της Α’ Παθολογικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Σπυρόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να «τρέξουν» και να ξεκινήσουν όλες τις προεργασίες για να επιστρατεύσουν στο Νοσοκομείο Βόλου όσους περισσότερους γιατρούς.

Προσλήψεις τραπεζοκόμων

Τέλος ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαράλαμπος Μπαλής, αναφέρθηκε στην έλλειψη τραπεζοκόμων που παρατηρήθηκε στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν πήραν άδεια τον τελευταίο χρόνο. Οπως διευκρίνισε ο ίδιος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των συνταξιοδοτήσεων που υπήρξαν, τονίζοντας ωστόσο ότι λύθηκε τόσο με εσωτερικές μετακινήσεις όσο και με την πρόσληψη επτά ατόμων με συμβάσεις ιδιωτικού έργου και πλέον ξεκίνησαν οι άδειες κανονικά.
taxydromos

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.