Πονηρή πεθερά – Πώς να την αντιμετωπίσεις

0
53

Η αιώνια μάχη μεταξύ νύφης και πεθεράς ακόμη και στα χρόνια μας φαίνεται πως καλά κρατεί!

Γυναίκες προκατειλημμένες απέναντι σε παντός τύπου πεθερά και πεθερές προκατειλημμένες απέναντι σε οποιαδήποτε γυναίκα σταθεί δίπλα στον μονάκριβο γιο τους.

Είναι μία κατάσταση που υπάρχει στο μυαλό πολλών γυναικών από μικρή ηλικία αφού όλο και κάποια περίεργη ιστορία νύφης και πεθεράς έχουμε βρει μπροστά μας. Υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας αν θεωρείτε πως είστε κι εσείς πεθερόπληκτες. Μάθετε πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις πεθερές σε κατηγορίες αλλά μία είναι αυτή στην οποία πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Είναι η πονηρή πεθερά! Οι γυναίκες είμαστε ανταγωνιστικές μεταξύ μας σε οποιαδήποτε ηλικία. Έτσι και η σχέση πολλών πεθερών με τις νύφες στηρίζεται στον ανταγωνισμό αφού δυο γυναίκες προσπαθούν να διεκδικήσουν την απόλυτη προσοχή και αγάπη ενός άντρα. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι πως η αγάπη είναι μία και δεν έχει περισσότερο και λιγότερο, απλά είναι η αγάπη που στηρίζεται σε διαφορετικά πράγματα.

Οι πεθερές αντιδρούν νιώθοντας πως κάποια άλλη γυναίκα διεκδικεί τον γιο και οι νύφες πιστεύουν πως δεν παίρνουν όση αγάπη χρειάζονται. Το πρόβλημα είναι όταν η πονηρή πεθερά προσπαθήσει να εισβάλλει στο ζευγάρι με κάθε τρόπο και να ταράξει τις ισορροπίες. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να προσέξουμε από την αρχή και να τα χειριστούμε σωστά ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να εκπλαγούμε από την «πονηρή πεθερά». Τα σημάδια φαίνονται από την αρχή απλά εμείς τα αγνοούμε αφού συνήθως αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά μια τέτοια κατάσταση. Συμβαίνουν κάποια πράγματα από την αρχή που ερχόμαστε σε επαφή με την πεθερά μας αλλά μάλλον τα εκλαμβάνουμε με λάθος τρόπο έτσι ώστε να πιστεύουμε πως όλα γίνονται για καλό. Δώστε περισσότερη βάση στις κινήσεις αλλά και σε κουβέντες που θα ειπωθούν από την αρχή ώστε να γνωρίζετε τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε και να το διαχειριστείτε ανάλογα.

Πονηρή πεθερά – πώς θα το καταλάβετε

1) Η πονηρή πεθερά θα σας πλησιάσει αρχικά με τόσο καλή διάθεση που θα θέλετε να της εκμυστηρευτείτε τα πάντα για την ζωή σας. Αυτό μπορεί να μην υποδηλώνει πως η πεθερά σας είναι πονηρή αλλά για να είστε σίγουρες μην αρχίσετε να διηγείστε την ζωή σας μόλις γνωριστείτε! Οι πολλές ερωτήσεις για την οικογένεια σας δείξτε από την αρχή με τρόπο πως είναι λίγο ενοχλητικές. Στην προσπάθεια να μάθει γρήγορα από πού κρατάει η σκούφια σας ώστε να δει αν αξίζετε για τον γιο της θα την οδηγήσουν σε απανωτές ερωτήσεις από την πρώτη στιγμή.

2) Μία πονηρή πεθερά μπορεί να φροντίσει να διατηρήσει την πολύ καλή σχέση μαζί σας αλλά δεν θα χάνει την ευκαιρία να τραβάει την προσοχή του γιου της και ειδικά σε θέματα υγείας τα οποία θεωρούνται λεπτά και δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτά. Τυχόν αντιδράσεις έντονες αν διαπιστώσετε πως είναι υπερβολική θα σας φέρουν σε ρήξη με τον άντρα σας και τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου καλά για εσάς.

3) Επίσης η πονηρή πεθερά φροντίζει να είναι πάντα μπροστά σε όλες τις εξελίξεις, έτσι δεν χάνει την ευκαιρία για διάφορους λόγους να βρίσκεται μέσα στο σπίτι σας. Ακόμα και αν δεν περάσει από το σπίτι θα τηλεφωνήσει για να πάρει μια ιδέα για το πώς κυλάει η μέρα σας.

4) Άλλο ένα στοιχείο που μπορούν να μπούνε ψύλλοι στα αυτιά σας είναι τα πολύ καλά συνεχόμενα λόγια για εσάς χωρίς να σας γνωρίζει. Κρατήστε μία στάση αφού συνήθως προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας για να ανοιχτείτε ακόμη περισσότερο.

5) Απέναντι στον γιο θα προσπαθήσει να κάνει αυτά που ξέρει πως τα θαυμάζει ο γιος και δεν τα έχετε εσείς. Η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη! Κινηθείτε έξυπνα, μην αντιδράσετε άσχημα αλλά θαυμάστε κι εσείς με την σειρά σας και δείξτε του πόσο αντικειμενική είστε.

Πονηρή πεθερά – πώς να την αντιμετωπίσετε

Η πεθερά μπορεί να είναι πονηρή αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν βρει πρόσφορο έδαφος. Η δική σας στάση θα καθορίσει την πορεία της μεταξύ σας σχέσης. Φερθείτε με έξυπνο τρόπο και μην χάνετε σε καμία περίπτωση την ψυχραιμία σας. Μην ξεχνάτε πως δεν είναι κάποια τυχαία γυναίκα αλλά η μητέρα του, έτσι φερθείτε αναλόγως αφού η θέση σας είναι πολύ λεπτή. Πάρτε με έξυπνους τρόπους το πάνω χέρι. Η ευγενική απόσταση που μπορείτε να κρατήσετε από την αρχή μέχρι να καταλάβετε τι συμβαίνει είναι το καλύτερο για εσάς. Επίσης μην χάσετε την ψυχραιμία σας και επιτεθείτε μπροστά του. Αλλάξτε κουβέντα με διπλωματικό τρόπο πριν χάσετε την ψυχραιμία σας. Επίσης αποφύγετε να μιλάτε με νεύρα όταν είστε με τον άντρα σας και να του κάνετε διαρκώς παράπονα, μπορείτε με τρόπο και πολύ γλυκά να εκφράσετε το παράπονό σας αλλά όχι με γκρίνια αλλά με τσαχπινιά! Η έντονη νευρικότητά σας μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα για εσάς αφού η μητέρα του σίγουρα θα ξέρει τον τρόπο να τον καταφέρνει.

Κινηθείτε εξίσου έξυπνα και πονηρά βάζοντας μπροστά τα γυναικεία όπλα και τον τρόπο που εσείς ξέρετε να κρατάτε τις ισορροπίες. Μην ξεχνάτε όμως πως και η πεθερά σας είναι γυναίκα. Πρέπει από την αρχή να θέσετε τα όρια ώστε να μην μπορούν να ξεπεραστούν αργότερα. Μία πονηρή πεθερά αντιμετωπίζεται μόνο με έξυπνο τρόπο. Μην αφήνετε τον αυθορμητισμό σας ελεύθερο, προσέξτε και μετρήστε τα λόγια σας ώστε να μην εναντιωθεί ο άντρας σε εσάς ακούγοντας άσχημα λόγια για την μητέρα του. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει άσχημα για την μητέρα του οπότε αν αρχίσετε να κατηγορείτε, το πιο πιθανό είναι να τον στενοχωρήσετε και η μητέρα του να μπορεί έπειτα να τον πείσει για ότι θέλει. Μην πανικοβληθείτε αν καταλάβετε πως στον χαρακτήρα της πεθεράς κάτι δεν πάει καλά. Στηριχτείτε από την αρχή στον ένστικτό σας το οποίο δεν θα σας προδώσει! Μπορεί η εικόνα αρχικά να φαίνεται ιδανική αλλά μην επαναπαυτείτε αν δεν περάσει καιρός ώστε να έχετε το περιθώριο να βολιδοσκοπήσετε την κατάσταση. Αν καταλάβατε πως όντως ανήκει στην κατηγορία των πονηρών πεθερών, χρησιμοποιήστε νάζι στον άντρα σας και σοβαρότητα στην πεθερά σας. Είναι ένας τρόπος να καταλάβει πως δεν αστειεύεστε κι έτσι θα της κοπεί ο αέρας πιστεύοντας πως δεν είναι και τόσο εύκολο να μπει ανάμεσά σας. Να θυμάστε πως η σωστή σχέση με τον άντρα σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο!
www.dynamikhgynaika.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.