Παρουσίαση Ψηφοδελτίου «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Ρήγα Φεραίου

0
8

Την παρουσίαση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου έκανε την Τετάρτη 16/4 ο Υποψήφιος Δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρ.Φεραίου, Απ. Παπαϊωάννου, στο Δημαρχείο Ρ.Φεραίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαγνησίας, Γιώργου Λούμα, των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Ν. Αγγελή, Ευαγγ. Καραμπέρη και Θανάση Βογιατζή και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ρ. Φεραίου όλων των Τοπικών Διαμερισμάτων.

Όλοι οι ομιλητές στις ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στην πολιτική οικονομική και κοινωνική κατάσταση που διέπει τη χώρα μας και τις επιπτώσεις της, ιδιαίτερα για τα χαμηλά λαϊκά στρώματα, λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει επιβάλει η καπιταλιστική λαίλαπα με τα μνημόνια και τις πολιτικές σε συνέργεια ντόπιων βαστάζων και υποστηρικτών!

Το μέλος της ΠΑΣΥ και υποψήφιος σύμβουλος στην περιφέρεια Θεσσαλίας Ν. Αγγελής περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση που ΄εχουν περιέλθει και που επικρατεί στα αγροτικά νοικοκυριά, καθώς και τον αγώνα τους όπου τα τελευταία δυο χρόνια στήθηκαν αγροτικά μπλόκα στο Αερινό συντεταγμένα με το πλαίσιο της Νίκαιας, ενάντια στον κύριο εκφραστή της επίθεσης Ε.Ε, ΚΑΠ και κυβέρνηση με πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων της ΠΑΣΥ …

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας της «Λαικής Συσπείρωσης» Γ.Λούμας τόνισε στην ομιλία του, το πλαίσιο της πολιτικής πάνω στην οποία κινείται και αγωνίζεται η ΛΑΣ .Επίσης τόνισε «…Σε όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι κομμουνιστές ήταν εδώ, δίπλα σας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ ήταν εδώ για να δείξουν το δρόμο της Λαϊκής Συμμαχίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, ισχυρό εμπόδιο στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Για σκεφτείτε όμως ποιοι έλειπαν, κι αν έριξαν και καμιά δήλωση συμπαράστασης το έκαναν για ψηφοθηρία. Άλλωστε όλοι τους, περιφερειάρχης και δήμαρχοι, πρώην και νυν υποψήφιοι των άλλων πολιτικών δυνάμεων, όποια προβιά κι αν φορέσουν, είτε αυτή του ακομμάτιστου, του ανεξάρτητου κ.λ.π., αποτελούν τα βασικά στηρίγματα στο τοπικό επίπεδο των αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ, της αντιλαϊκής επίθεσης των ελληνικών κυβερνήσεων… Οπωσδήποτε είναι πολλά τα κριτήρια ψήφου, τα βάσανα που βιώνουμε, η ανεργία, η ανέχεια, το ξεκλήρισμα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. Αλλά πάρτε υπόψη σας και τη δικιά μας δράση και τη στάση των άλλων δυνάμεων που έχουν μετατρέψει την Περιφέρεια και τους Δήμους σε μηχανισμούς ενσωμάτωσης στις αγορές, σε πλήρη σύμπνοια με το κεφάλαιο.

Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ο τρόπος συγκρότησης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και του ευρωψηφοδελτίου, με ανθρώπους της δουλειάς, αγωνιστές, πρωτοπόρους στο εργατικό και λαϊκό κίνημα…»

Και κατέληξε «…Ενισχύστε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, παντού. Δώστε μεγαλύτερη δύναμη στη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, δυναμώστε τη Λαϊκή Αντιπολίτευση με την οικοδόμηση Αγροτικών Συλλόγων, εργατικών σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε χωριό.»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρ. Φεραίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Απόστολος Παπαϊωάννου παρουσιάζοντας τους υποψηφίους συμβούλους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο στο Δήμο Ρ.Φεραίου τόνισε ότι «… είναι φτιαγμένο από ανθρώπους που έχουν κοινό σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, την προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες και την ανησυχία για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών, καθώς και άλλοι που δε μπόρεσαν να συμμετάσχουν, στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας καταβάλλει η μοιρολατρία, η απογοήτευση…»

ανέπτυξε επίσης, με ιδιαίτερο τρόπο την πολιτική θέση της παράταξης και της αγωνιστικής διάθεσης που τους διακατέχει, μίλησε για τον τρόπο της αντιμετώπισής των προβλημάτων και πολιτικών που υφίστανται οι πολίτες στο Δήμο Ρ. Φεραίου, από επιβεβλημένες καταστάσεις και την αδυναμία ή ανικανότητα αντιμετώπισής τους από τις μέχρι τώρα δημοτικές αρχές συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους και έθεσε το πολιτικό πλαίσιο πως όλα αυτά πρέπει να τεθούν σε μια διαφορετική βάση Λαϊκής αντιμετώπισης.

Ζήτησε από όλους τους υποψήφιους συμβούλους να συμβάλουν όσο περισσότερο μπορούν σ’αυτό τον αγώνα και κατέληξε,

«… Μπρος ! Να τους στραπατσάρουμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να σηκώσει κεφάλι ο λαός, να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ανοίξουμε το δρόμο για έξοδο από την ΕΕ, για την πραγματική λαϊκή εξουσία! Μπροστά σ/φοι και φίλοι, αταλάντευτα, θα νικήσουμε, για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας! Για τη Λαϊκή Εξουσία!»

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρ. Φεραίου είναι :

Παπαϊωάννου Απόστολος, Υποψήφιος Δήμαρχος,
Αγγελή Θεοδώρα του Νικολάου, Αγγελής Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Βαϊτσοπούλου (Μάρκου) Όλγα του Ιάσωνα , Βλαχάβας Απόστολος του Νικολάου, Γεράκου Ηλέκτρα του Ιορδάνη, Γεωργακόπουλος Θεόδωρος του Βασιλείου, Γιάνγκου Μαρία , Γιάτσιος Δημήτριος του Χρήστου, Ηλία Ευτυχία του Δημητρίου, Θεοδωρόπουλος Απόστολος του Θεοδώρου, Καντέλια Γεωργία του Ευαγγέλου, Καπουρνιώτης Δημήτριος του Θεοδώρου, Καρπούζας Αθανάσιος του Δημητρίου, Καραδήμος Απόστολος του Δημητρίου, Καρακίτσος Σπυρίδων του Αναστασίου, Καρπούζας Ιωάννης του Αθανασίου, Κασούμη Ευαγγελία του Γεωργίου, Κομνηνός Βασίλης του Γεωργίου, Κοντοπούλου Αγγελική του Μιχαήλ , Κουρκουβέλας Τριαντάφυλλος του Αλεξάνδρου, Κουρκουβέλας Χρήστος του Αλεξάνδρου, Μανώλη Ζωίτσα του Γεωργίου, Μανώλης Αντώνιος του Κων/νου, Μπάτης Δημήτριος του Φωτίου, Πορφυρίου Ελευθερία του Δημητρίου, Σιαφάκας Δημήτριος του Κωνσταντίνου, Στάμος Βασίλειος του Κωνσταντίνου, Τσιάμης Νικόλαος του Ιωάννη, Τσιουμάκας Στέργιος του Χρήστου, Χρυσού Σταυρούλα του Ευαγγέλου, Χριστοδούλου Φίλιππος του Δημητρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.