Παρουσίαση λεξικού αρωμανικής (βλάχικης) γλώσσας της Κούλας Λεντζιου – Τρίκου

0
15


Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30. π.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΛΑΧΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ» των βλαχόφωνων Ελλήνων των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς, της δασκάλας Κούλας Λέντζιου-Τρίκου.

Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Ιωάννης Κογκούλης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, καταγόμενος από το Βελεστίνο.

Τη συγγραφέα και τον Καθηγητή καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Στ. Δημήτριος, αναφέρθηκε «Είναι σημαντικό για τον καθένα να τιμά και να εξελίσσει την παράδοση του. Ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας συμπληρώνει 40 χρόνια πολιτιστικής δράσης και σήμερα η κα. Κούλα Λέντζιου-Τρίκου και ο καθηγητής, κ. Ιωάννης Κογκούλης βρίσκονται κοντά μας για να συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στη διατήρηση της παράδοσης μέσω της μετάδοσης της γνώσης τόσο της γλώσσας όσο και της ιστορίας»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Μπουκώρος Χρήστος, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Παπατόλιας Γεώργιος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο ιερέας Γεώργιος Αλεξίου, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και μέλη του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.