Παρασκήνιο για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία – Τα ονόματα που προκαλούν «έκρηξη» και οι αντιδράσεις στις Νομαρχιακές

0
13

Με ονόματα να πέφτουν στο «τραπέζι» , εκ των οποίων πολλά δεν επιθυμούν να μετέχουν στις βουλευτικές εκλογές, η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε για να καταθέσει την πρότασή της στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ, για τη συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου. Πρωτοφανές χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι η δημοτική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο συνεδρίασε … τηλεφωνικά με τον γραμματέα Γιάννη Καουνά να ζητά προτάσεις μέσω κινητών από τα μέλη.

Στη σύσκεψη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ λιγότερο συζητήθηκαν τα ονόματα της πρότασης που θα κατατεθεί και περισσότερο αναπτύχθηκε προβληματισμός για το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ένδεια στελεχών για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς ήδη έχει γίνει «στροφή» πολλών ενδιαφερόμενων υποψηφίων προς τα πρόσωπα που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ηγηθούν συνδυασμών, όπως ο Χ. Βενέτης και η Νάνσυ Καπούλα.
«Θα κατέβουμε μόνοι μας; Υπάρχει μια διασπορά που δεν σταματά» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από στελέχη της Νομαρχιακής.

Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ έλαβε τις αυτοπροτάσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο από τους Άγγελο Αγραφιώτη και Νίκο Χαυτούρα. Η αυτοπρόταση του τελευταίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που θα αναπτυχθούν και στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ καθώς «είναι ταυτισμένος με την Δημοτική Αρχή του Α. Μπέου, ενώ αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλοντάς το για να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ όπου διεκδίκησε να είναι υποψήφιος βουλευτής», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η Νομαρχιακή αποφάσισε να συμπεριλάβει στην πρότασή της το ψηφοδέλτιο του 2015, ενώ από την πλειοψηφία των μελών ζητήθηκε να προταθεί στον πρώην βουλευτή κ. Κώστα Καρτάλη να μετέχει.
Στο ψηφοδέλτιο του 2015 μετείχαν οι: Γιάννης Αναστασίου, Σούλα Μπαρτζιώκα, Μαρία Γίτση, Α. Πολίτης, Δ. Λουφόπουλος, Νίκος Τζούμας, Γιάννης Σακκόπουλος και Βασίλης Ντούρας. Θεωρείται βέβαιο πως θα αρνηθεί ο κ. Τζούμας, ενώ δεν επιθυμεί σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά να μετέχει και η κ. Μαρία Γίτση.
Επίσης, προτάθηκε στο ψηφοδέλτιο ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Γ. Φώτης και η επικεφαλής της παράταξης Επιλογή Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, καθώς επίσης και ο Φώτης Χατζηδημητρίου από τον Αλμυρό, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θανάσης Παπαδημόπουλος, αλλά και ο κ. Δ. Τσιμπανάκος που έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να μετέχει.
Το όνομα του κ. Σπύρου Καρανικόλα που εμφανίζεται ως «πουλέν» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ακούστηκε στη συνεδρίαση.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Σακκόπουλος ανέφερε πως μέχρι την Κυριακή θα επικοινωνούσε με πολίτες για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, ώστε να καταθέσει ονόματα στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ, που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Βόλου του ΚΙΝΑΛ Γ. Καουνάς κάλεσε τηλεφωνικά τα μέλη να του καταθέσουν ονόματα για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, γεγονός που χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτο», ενώ ο ίδιος φέρεται να πρότεινε μαζί με τον Γιάννη Καράτσαλο τους Ν. Χαυτούρα και Τρύφωνα Πλαστάρα από την ΟΕΒΕΜ. Σημειώνεται ότι και ο Τ. Πλαστάρας είναι πρόσωπο που προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις καθώς στις εκλογές του Επιμελητηρίου διεκδίκησε την προεδρία με τη στήριξη της ομάδας Μπέου, δηλώνοντας ότι είναι τιμή του. Στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ αναμένεται για τα δύο ονόματα να προκληθεί μεγάλη συζήτηση, ενώ κείμενο υπογραφών θα σταλεί στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι συγκεκριμένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις προκαλούν σφοδρή αντίδραση εντός Νομαρχιακής, αλλά στη δημοτική παράταξη και τα μέλη του ψηφοδελτίου της «Επιλογής Ευθύνης».

Η διαδικασία
«Εμείς θα στείλουμε όσα περισσότερα ονόματα μπορούμε, αν και είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν πολλά ονόματα. Τυπική είναι η διαδικασία», τονίστηκε από μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποστείλουν μεγάλη λίστα με ονόματα αλλά σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΠΑΣΟΚ η καταγραφή αυτή θα πρέπει να αφορά στελέχη με δεδηλωμένη τη διαθεσιμότητά τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Η καταγραφή αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων. Πρέπει να αποστείλουν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, προτάσεις για άτομα που θεωρούν ότι μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία σε οργανωτικό ή πολιτικό επίπεδο με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δεδηλωμένη διαθεσιμότητά τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εν λόγω υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία διατυπωθούν επιφυλάξεις από μέλη του οργάνου σχετικά με την περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των υποψηφίων, αυτές καταγράφονται, χωρίς να απαιτηθεί η διενέργεια ψηφοφορίας.
Τα στοιχεία πρέπει να αποσταλούν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, το αργότερο μέχρι τις 24/07/2018 και ώρα 10 μ.μ.

www.e-thessalia.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.