Παραδοσιακά προϊόντα από το Σύλλογο Γυναικών Ριζομύλου

0
7

syllogos-gynaikon-rizomilou
Γλυκά, πίτες, κεντήματα και άλλα προϊόντα της τοπικής παράδοσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ριζόμυλο την περασμένη Παρασκευή και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το «Φιλανθρωπικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ριζομύλου», το «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού- Νηπιαγωγείου Ριζομύλου», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζομύλου «Διάπλαση» και τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου.

Με πολύ μεράκι, δημιουργικό και συλλογικό πνεύμα, αλλά και με έμφαση στην πλούσια παράδοση του τόπου, οι σύλλογοι του Ριζομύλου ασχολήθηκαν επισταμένα για την παραγωγή των προϊόντων και την έκθεσή τους στην εκδήλωση θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φέρουν πιο κοντά τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες στα ήθη και τα έθιμα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Γεύσεις, Καλλιτεχνικές Δημιουργίες και παραδοσιακά Αντικείμενα του Ριζομύλου» πλαισιώθηκαν και από τα χορευτικά συγκροτήματα, ενώ το γλέντι κράτησε για αρκετές ώρες προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου εξήρε την προσπάθεια των συλλόγων και των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετείχαν στην τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ενώ υπογράμμισε την ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων ως ισχυρών συνδετικών κρίκων του χθες με το σήμερα και το αύριο.

«Η έκθεση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, από τον τομέα της γαστρονομίας μέχρι και τις τέχνες, φανερώνει πως στην περιοχή του Ριζομύλου υπάρχει έντονη διάθεση και δημιουργικότητα για διαφύλαξη των τοπικών παραδόσεων και της καλύτερης ανάδειξής τους μέσα στις σύγχρονες συνθήκες. Οι πολίτες δεν αποστρέφονται την παράδοση. Αντιθέτως δείχνουν πως θέλουν να έρχονται σε επαφή μαζί της, μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες» ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Λαΐτσου.

Πρόσθεσε πως «ο Σύλλογος Γυναικών Ριζομύλου, αν και νεοσύστατος, προχώρησε σε ενέργειες για την τόνωση της προβολής των τοπικών προϊόντων κάνοντας μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την παραγωγή εδεσμάτων και άλλων φαγητών. Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε στο πλευρό τους και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την παραχώρηση χώρου στην περιοχή, ώστε να έχουν τη δική τους στέγη. Για εμάς ο συγκεκριμένος σύλλογος προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να δραστηριοποιηθούν σε ενδιαφέρουσες ασχολίες, να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και να πετύχουν την κοινωνική εξωστρέφεια. Έχουμε όλη τη διάθεση ως Δήμος να τις βοηθήσουμε και στην πιο οργανωμένη προβολή των προϊόντων τους, ώστε τα οφέλη να είναι οικονομικά και κοινωνικά».

Παράλληλα η Δήμαρχος τόνισε και την πολύπλευρη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Διάπλαση» για την προώθηση των ηθών και των εθίμων της περιοχής μέσα από συνεχείς εκδηλώσεις, αλλά και τον πολυσύνθετο ρόλο του συλλόγου γονέων του Δημοτικού-Νηπιαγωγείου που εκτός από την ενεργοποίηση για τα σχολικά ζητήματα, επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα τοπικά δρώμενα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.