Ο Αργύρης Κοπάνας στη Διεύθυνση Μεταφορών: «Φιλοδοξία μας να εξελιχθεί σε Διεύθυνση Πρότυπο εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας»

0
5

kopanas-serviceΑμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ζήτησε ο θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αργύρης Κοπάνας, στην πρώτη του συνάντηση εργασίας με το διευθυντή και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών.
Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, τον καλύτερο συντονισμό, την επί τόπου επίλυση ζητημάτων, τη συνεργασία με τη διεύθυνση, το προσωπικό και τους πολίτες/φορείς, που εξυπηρετούνται από αυτή, ο αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε ότι θα βρίσκεται πλέον τακτικά στο κτίριο του Μηχανολογικού, ενώ για τους σκοπούς αυτούς θα λειτουργεί γραφείο του αντιπεριφερειάρχη στο δεύτερο όροφο.
Ο διευθυντής κος Κανάτας ενημέρωσε διεξοδικά τον Αργύρη Κοπάνα για τα τρέχοντα θέματα, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες της υπηρεσίας.
Ο κ. Κοπάνας σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει το 35% του δυναμικού της Διεύθυνσης Μεταφορών κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί σημαντικά ο όγκος εργασιών της. Αυτή είναι μια παράμετρος, που οφείλουμε όλοι να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, δεν θα αφήσουμε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και την έγκαιρη διευθέτηση των υποθέσεων των πολιτών. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Με σωστό συντονισμό και περισσότερη προσπάθεια κρατάμε ψηλά το επίπεδο της υπηρεσίας.
Ο πρώτος στόχος, που θέσαμε με το διευθυντή έχει να κάνει με την επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας ΚΤΕΟ, που εξυπηρετεί τα νησιά των Σποράδων. Κάθε Κινητή Μονάδα στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 207 χιλιάδες ευρώ και εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων πιστοποίησης σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του υπουργείου. Άρα, λοιπόν, οι προσπάθειές μας από σήμερα επικεντρώνονται στο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τις κάθε είδους αγκυλώσεις, ώστε το συντομότερο δυνατό να εξοπλίσουμε τα νησιά μας με τη Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ προς διευκόλυνση των κατοίκων.
Πέρα από αυτό συζητήσαμε τη λειτουργία των Μικτών Κλιμακίων, που έχουν ως έργο τον έλεγχο της νομιμότητας διενέργειας μεταφοράς και κυκλοφορίας με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στις εθνικές αρτηρίες.
Τέλος, από τη Διεύθυνση ζητήθηκε να καθοριστεί συνάντηση με τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, ώστε να επιλυθούν θέματα, που έχουν προκύψει.
Σε κάθε περίπτωση, φιλοδοξία μας είναι η Διεύθυνση Μεταφορών να εξελιχτεί σταδιακά σε «Διεύθυνση πρότυπο» εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. Παρά την έλλειψη επαρκούς προσωπικού, θα τα καταφέρουμε. Ήδη, βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Αργύρης Κοπάνας

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.