Οι «μνηστήρες» του θρόνου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

0
27

Ο Αύγουστος αγαπητοί μου αναγνώστες, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου, γι’ αυτό λέμε να είναι 2 φορές το χρόνο.
Καλός μήνας για όλους μας λοιπόν, αλλά καλύτερος αν είναι Αύγουστος προεκλογικής περιόδου όπως συμβαίνει φέτος, καθότι τον ερχόμενο Μάιο, θα διεξαχθούν στην πατρίδα μας, τόσο οι αυτοδιοικητικές όσο και οι Ευρωεκλογές.

Τούτος λοιπόν ο μήνας, του οποίου το τρίτο δεκαήμερο διανύουμε, είναι φέτος ένας μήνας με έντονο προεκλογικό χρώμα και αυτό φαίνεται από τις επισκέψεις των υποψηφίων στα χωριά μας, που τούτη την εποχή είναι γεμάτα κόσμο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η κατάσταση στον πολυπαθή πλέον Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν φαίνεται πως δημιουργεί κανένα εμπόδιο σε εκείνους που άρχισαν να εκδηλώνουν τις προθέσεις τους για τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ή έρευνα αν θέλετε του karlanews, που σήμερα θα ασχοληθεί με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, οι δεδηλωμένοι πλέον «μνηστήρες» του θρόνου στον Δήμο είναι κάμποσοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραμείνουν όλοι στο κυνήγι αυτό μέχρι τέλους.

Πάμε λοιπόν να σας αποκαλύψουμε τους “μνηστήρες” του θρόνου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ή αλλιώς τι είδαμε και τι καταγράψαμε.

 

Με αμφιβολίες στο επιτελείο του Δημήτρη Νασίκα

Σίγουρη θεωρείται και η εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Νασίκα, αφού οι φήμες  δίνουν και παίρνουν ότι ο Δήμαρχος θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και την ευθύνη αυτών την έχει η Δημοτική Αρχή, η οποία εισπράττει, όπως είναι λογικό και την (όποια) φθορά.  Το θέμα είναι όμως με ποιους θα συγκροτήσει ψηφοδέλτιο επανεκλογής ο Δημήτρης Νασίκας αφού οι περισσότεροι, είτε έχουν παραιτηθεί είτε έχουν διαγραφεί;

Το λέμε αυτό γιατί η ομάδα που πήρε άνετα τις περασμένες εκλογές έχει στην ουσία «σκορπίσει» καθότι σημαντικά στελέχη της Δημοτικής ομάδας Δημήτρη Νασίκα, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, δηλώνοντας μάλιστα κάποια από αυτά ότι θα είναι κάπου αλλού υποψήφιοι ή αν θέλετε δεν θα είναι με τον Δημήτρη Νασίκα.

Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω και αν δεν ακολουθήσουν τον Δήμαρχο (…δεν θα ήθελα ακόμα να αναφερθώ σε ονόματα…) η συγκρότηση ψηφοδελτίου από την πλευρά του νυν Δημάρχου, μετατρέπεται σε ένα δύσκολο σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.  Τα πρόσωπα που πιθανώς δεν θα ακολουθήσουν τον Δήμαρχο, είναι δύσκολο να αντικατασταθούν, διότι δεν υπάρχουν στα χωριά ή αν θέλετε είναι λιγοστές οι ισχυρές εκείνες προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν σε ένα νέο ψηφοδέλτιο.

Παρά τις δυσκολίες, κύκλοι από το περιβάλλον του Δημήτρη Νασίκα, αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και με μεθοδικές κινήσεις από δω και πέρα, θα ανατρέψει το κλίμα έτσι ώστε οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες να βρεθούν και πάλι δίπλα του, ενώ από τους ίδιους κύκλους τονίζεται ότι όπου υπάρξει πρόβλημα, ο κος Νασίκας έχει ήδη βρει τους αντικαταστάτες, προκειμένου να συγκροτήσει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο που θα πάρει και πάλι τις εκλογές.  Είναι γεγονός ότι από διπλανό χωριό του Βελεστίνου ο Δημήτρης Νασίκας έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό μπλοκ, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου όπου τα προβλήματα παραμένουν στο σύνολό τους άλυτα, άσε που έχουν δημιουργηθεί κι άλλα, και η αδιαφορία και η εγκατάλειψη είναι εμφανής…

Εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος μέχρι στιγμής δείχνει πολύ πληγωμένος, όμως τα πληγωμένα θηρία δεν μπορείς να μην τα υπολογίζεις …….

Ίσως βέβαια οι φιλοδοξίες του κ. Νασίκα να ξεπερνούν τα όρια του μικρού μας δήμου και να θέλει να ανοίξει τα φτερά του για αλλού! Ίδωμεν.

 

Ο Χαράλαμπος Πάσχος, η αντιπολίτευση ή η αντεπίθεση? 

Ας πάμε να δούμε τι γίνεται τώρα στην αντιπολίτευση.

Ο δυναμικός και πλέον ισχυρός άντρας του Βελεστίνου Χαράλαμπος Πάσχος, όπως ήδη έχει ανακοινώσει θα είναι υποψήφιος, μετά μάλιστα και το ΟΚ που πήρε από την ομάδα του, σε συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα στην έδρα του Δήμου και όχι μόνο.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν επαναβεβαιώθηκε (κατά πληροφορίες μας) η στήριξη όλου του συνδυασμού στον επικεφαλής της παράταξης και αρχηγό της αντιπολίτευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου. Χαρακτηριστικό  είναι ότι η ομάδα του δείχνει δεμένη όσο ποτέ και αποφασισμένη να διεκδικήσει με ξεχωριστή δυναμική την ψήφο του Καρλιώτικου και Βελεστινιώτικου λαού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, στην νέα εμφάνιση Πάσχου, θα συμμετάσχουν αρκετές ισχυρές προσωπικότητες που δεν ήταν στον συνδυασμό του 2014 και αρκετοί «καθαροί» νέοι άνθρωποι με open mind όπου αναμένεται να δώσουν άλλο αέρα στην διεκδίκηση του θρόνου.

Πέραν αυτών, κύριος στόχος του ισχυρού άντρα, είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου, υπερκομματικού με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, στο οποίο θα συμμετέχουν νέοι άνθρωποι με διάθεση  προσφοράς και γνώστες των τοπικών προβλημάτων.

 

Με σιγουριά στο στρατόπεδο της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η Λαϊκή συσπείρωση είναι βέβαιο ότι θα συμμετέχει και πάλι στις επόμενες εκλογές στον δήμο Ρήγα Φεραίου αφού η έντονη συμμετοχή της και δραστηριότητα των μελών της στα δρώμενα και προβλήματα του δήμου όλο αυτό το καιρό μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει.

Άρα λοιπόν σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται και η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε δεν εκφράζετε με πρόσωπα αλλά με πολιτικές και με κοινωνικούς αγώνες.

Βέβαια η αιχμή του δόρατος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο μας είναι ο Απόστολος Παπαϊωάννου ένας πολύ έμπειρος στα πολιτικά άνθρωπος ο οποίος είναι ενταγμένος και στρατευμένος στον κοινωνικό σκοπό της ευημερίας του δήμου μας.

 

Ο αλεξιπτωτιστής … κος Ιωάννης Σούρλας

Νέα υποψηφιότητα εκ πρωτεούσης για την περιοχή μας, αλλά τι να γράψεις για έναν άνθρωπο που δεν ζει και δεν εργάζεται στην περιοχή μας.

Τα γράψαμε στην σελίδα μας, σε άρθρο μας, … Ψηφίζουμε λαμπερά ονόματα της τηλεόρασης και ”αλεξιπτωτιστές ” στην περιοχή μας για Δημάρχους, βουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και μετά ζητάμε και τα ρέστα!
Υπάρχει και ευθύνη των πολιτών, γιατί δεν την αναλαμβάνουμε επιτέλους ;

Στις επόμενες Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές θα γεμίσει ο κάθε νομός με υποψήφιους “αλεξιπτωτιστές” !

Θα δίνουν φωτογραφίες στα ΜΜΕ με τα παιδικά τους χρόνια, τάχα ότι ζουν και νοιάζονται για την περιοχή και στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση με την περιοχή!

Και τα κορόιδα θα ψηφίζουν για να τους σώσουν οι “σωτήρες” !

 

Η έκπληξη … ο Ζήσης Ντελόπουλος!

Έτοιμος δηλώνει ο επιχειρηματίας με καταγωγή από το μεγαλύτερο χωριό του πρώην Δήμου Κάρλας όπου έκανε την έκπληξη και θα ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Τον ενδιαφερόμενο και ισχυρό άντρα της ΑΕΛ, στηρίζουν και προωθούν οικογένειες Στεφανοβικιωτών με μεγάλη πολιτική επιρροή ενώ παράλληλα οι ζυμώσεις βρίσκονται σε αρχικό επίπεδο. Ο ενδιαφερόμενος για το δημαρχιακό θώκο, έχει την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και μέρους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και επιθυμία του είναι ο συνδυασμός να πλαισιωθεί κυρίως από νέους δημότες που έχουν διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά. Σύντομα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις…

Στην περίπτωση του Ζήση Ντελόπουλου, οι όποιες δυσκολίες στην συγκρότηση ενός καλού και ανταγωνιστικού ψηφοδελτίου είναι κάτι που δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα ούτε στα πέρα, ούτε στα δώθε χωριά και σχεδόν καθόλου στην τοπική κοινότητα Στεφανοβικείου, όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Μετά την ανακοίνωση του Ζήση Ντελόπουλου όλα δείχνουν ότι δημιουργεί σίγουρο πρόβλημα στον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα.

Υ.Γ. Μας άρεσε πολύ που ο κος Ντελόπουλος πέταξε τα κέρματα στο γραφείο του! Γούρι Mr ΑΕΛ Ζήση!

 

Οι εξωτερικοί…

Ο Χρήστος Παπαρούνας

Ο Χρήστος Παπαρούνας, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως γνωρίζουμε, είναι ένας ωραίος άνθρωπος, κοινωνικότατος αλλά μάλλον θα χρειαστεί πυξίδα ώστε να βρει κι αυτός τον δρόμο του.

Γενικά είναι ο άνθρωπος της παρέας. Τον τελευταίο καιρό τον συναντάς παντού, σε εκδηλώσεις, σε πανηγύρια, σε ανταμώματα, σε καφέ ή ακόμα και ξεκάρφωτα.

Κάτι μαγειρεύει και ο Χρήστος αλλά δυστυχώς για εμάς κρατά πολύ κλειστά ακόμα τα χαρτιά του, αν και οι φήμες τον θέλουν να βρίσκεται στο πλευρό του νυν δημάρχου κου Δημήτρη Νασίκα.

 

Η ομάδα του Νίκου Αντωνάκη.  Τι θα κάνει τελικά η ομάδα του;

Όπως όλοι γνωρίζουμε το τέλος εποχής για τον πρώην δήμαρχο Κάρλας Νίκο Αντωνάκη ήταν το 2014.

Η ομάδα του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, την τελευταία στιγμή προσχώρησε στο στρατόπεδο Νασίκα. Τώρα βέβαια δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν έκανε την σωστή κίνηση ή όχι μιας και άλλοι ανεξαρτοποιήθηκαν και άλλοι έμειναν. Βέβαια και εδώ γεννάται το ερώτημα, έμειναν γιατί ήταν ευχαριστημένοι ή έμειναν γιατί δεν είχαν κάποια άλλη διέξοδο?

Όπως και να έχει όμως το ερωτηματικό που προκύπτει είναι τι θα γίνει τώρα με τα πολύ αξιόλογα στελέχη και μέλη του συνδυασμού του πρώην δημάρχου.

Πολύ ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πολύ μεγάλο κομμάτι του συνδυασμού κινείται (αν και πιστεύουμε ότι έχει ήδη καταλήξει) προς συγκεκριμένη και μεγάλη παράταξη της αντιπολίτευσης, μιας και ο «κηδεμόνας» ως έμπειρος που είναι κάνει πολύ καλά την δουλειά του, άσε που είναι και αυτός ιδιαίτερα αγαπητός στο Κανάλια City.  Μυστήριο και αγωνία για όλους μας!!

 

Ο ρόλος του Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, αν και «παιδί» της ομάδας Νασίκα όπως γνωρίζουμε, δεν τα «βρήκε» με τον δήμαρχο Νασίκα.

Ένας σοβαρός και εργατικός άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στα χορευτικά και τον πολιτισμό, θα τεθεί στην κρίση των δημοτών στις εκλογές του 2019.

Είναι γενικά ένας ωραίος άνθρωπος, κοινωνικότατος, πολυάσχολος, χορευταράς αλλά μάλλον θα χρειαστεί τον μίτο της Αριάδνης ή να σταματήσουν τα καλοκαιριάτικα μελτέμια ώστε να βρει κι αυτός τον δρόμο του στην αυτοδιοίκηση..

Είναι σαν να λέμε: “θέλει κι αυτός για να τεθεί στην κρίση των δημοτών στις εκλογές του 2019 αλλά οι δουλειές δεν τον αφήνουν!»

Κάτι μαγειρεύει και ο αγαπητός πρώην αντιδήμαρχος αλλά δυστυχώς για εμάς δεν μπορείς να τον συναντήσεις εύκολα στα καμποχώρια καθότι παιδί της πόλης κι αυτός, αν και φλύαρες γλώσσες λαλούν ότι θα συμπορευθεί με τον ιατρό Ιωάννη.

 

Οι άλλοι εξωτερικοί είναι παντελώς αδιάφοροι σύμφωνα με την πολυήμερη έρευνά μας και δεν θα αναφερθούμε.

 

Παίζουν όμως και άλλα πρόσωπα …

Ολοκληρώνοντας το άρθρο μου για τους «μνηστήρες» του θρόνου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, διευκρινίζω ότι οι προεκλογικές κινήσεις που έχουν μέχρι τώρα διαφανεί, δεν είναι σίγουρο ότι θα «περπατήσουν» κιόλας.  Το λέω αυτό γιατί πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι στην πορεία μπορεί να υπάρξουν υποχωρήσεις αλλά και συνεργασίες που θα αλλάξουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Κύκλοι όμως που γνωρίζουν πολύ καλά τα εκλογικά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, αναφέρουν ότι στις επερχόμενες εκλογές θα έχουμε τρεις υποψηφίους, με έναν μόνο εκ των ανωτέρω αναφερομένων σίγουρο και αρκετά νέα πρόσωπα που θα ταράξουν τα νερά στο Δήμο και τα οποία θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Επίσης θεωρείται σίγουρο ότι θα έχουμε πολλές μετακινήσεις εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, που θα βρεθούν σε άλλο στρατόπεδο στις επερχόμενες εκλογές αλλά και εκπλήξεις που θα κάνουν αίσθηση.

Καλή συνέχεια ευχόμαστε σε όλους.!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΟι «μνηστήρες» του θρόνου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου (Μέρος 1ο)
Επόμενο άρθροΝέο σοκ στην περιοχή μας: 53χρονος νεκρός την ώρα που γλεντούσε
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.