Ξεκινούν στις 4 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βόλου

  0
  42

  Σήμερα αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer and BioNTech στη Θεσσαλία. Θα φυλάσσονται σε ειδικές αποθήκες στην Καρδίτσα και από εκεί θα διανέμονται σε κάθε νομό. Οι πρώτες παρτίδες στον Βόλο αναμένονται 3 Ιανουαρίου, ώστε μία μέρα μετά, στις 4 Ιανουαρίου να ξεκινήσουν στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας οι εμβολιασμοί γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που είναι οι πρώτοι στη λίστα που θα κάνουν το εμβόλιο.

  Αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισα όπου έχουν στηθεί δυο εμβολιαστικά κέντρα. Στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών, στα Νοσοκομεία του Βόλου, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, καθώς και στα Κέντρα Υγείας.

  Στο Αχιλλοπούλειο όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη μέρα. Η λίστα με τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και διοικητικούς υπαλλήλους βρίσκεται ήδη στην 5η ΥΠΕ που συγκέντρωνε τα στοιχεία απ’ όλα τα νοσοκομεία. Υπολογίζεται πως στο Νοσοκομείο Βόλου θα εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70%του προσωπικού, ενώ η ίδια αναλογία φαίνεται πως θα ισχύσει και στα Κέντρα Υγείας Βόλου και στην υπόλοιπη περιφέρεια.

  Το εμβολιαστικό κέντρο στο Αχιλλοπούλειο θα λειτουργήσει στον ισόγειο χώρο, απέναντι από το ιατρείο των ΩΡΛ , εκεί όπου βρίσκονται τα εξωτερικά ιατρεία. Πρόκειται για έναν πολυλειτουργικό χώρο που διαθέτει δύο διαφορετικά ιατρεία και έναν χώρο αναμονής. Η διαδικασία του εμβολιασμού διαρκεί περίπου 15 λεπτά, ενώ μετά όποιος εμβολιάζεται θα παραμένει για παρακολούθηση για περίπου μισή ώρα προληπτικά για τυχόν παρενέργειες.

  Επίσης, όποιος κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να είναι έτοιμος για τον προγραμματισμό της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου μετά από 21-28 ημέρες ανάλογα με το χορηγηθέν εμβόλιο. Είναι σημαντικό να εμβολιαστεί κάποιος και με τις δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου για να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή προστασία. Σημειώνεται πως από την 5η ΥΠΕ που είναι και η αρμόδια για τον σχεδιασμό και τις τελικές αποφάσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας, ως εμβολιαστικά κέντρα έχουν επιλεγεί και θα λειτουργήσουν συνολικά 114 εμβολιαστικά κέντρα στους τέσσερις Θεσσαλικούς νομούς.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.