Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Π.Θ. στο πλαίσιο της Βραδιάς Ερευνητή

0
10

vradia-erevnitiΞεκινούν σήμερα, οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Βραδιάς Ερευνητή, που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις της Ευρώπης που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 26η Σεπτεμβρίου και στην Ελλάδα σε εννέα πόλεις.

Το γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων – συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ έχει αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης η οποία για το έτος 2014 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στη ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη .

Από σήμερα έως και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την μεγάλη βραδιά της 26ης Σεπτεμβρίου.

Ανήμερα της εκδήλωσης, από τις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα «επιστήμη και κοινωνία» που θα λάβει χώρα στο θέατρο του Μύλου με εισηγητές τους κ.κ. Δοντά Απόστολο, Κουρέτα Δημήτρη και Μπάλια Γιώργο, θα παρουσιαστούν προϊόντα που είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας και αποτελούν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, video από ερευνητικά εργαστήρια, video με τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε θέματα έρευνας και διάφορα εκθέματα, περίπτερα με ερευνητικό υλικό ή με πειράματα ή με ερευνητικά αποτελέσματα.

Επίσης θα γίνει προβολή ταινίας στο θερινό κινηματογράφο του Μύλου με την αναβίωση του μύθου του Δαίδαλου και βράβευση του κ. Κανελλόπουλου, του ανθρώπου που έκανε ποδήλατο στους ουρανούς, θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και μουσική συναυλία του Γιώργου Ανδρέου με πιάνο και φωνή.
Ταχυδρόμος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.