Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου – 304ΠΕΒ για έρευνα και εκπαίδευση

0
14

Μνημόνιο συνεργασίας για τρία χρόνια υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το 304 ΠΕΒ. Η εκδήλωση για την υπογραφή της συνεργασίας έγινε στον χώρο του στρατοπέδου στο Βελεστίνο, όπου βρέθηκε ο πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος συνοδευόμενος από καθηγητές.

Η συνεργασία των δύο φορέων αφορά σε ένα ευρύ πεδίο στην έρευνα, την εκπαίδευση και στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων μπορούν να πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις φοιτητών για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων και ένταξη σε διάφορα ερευνητικά έργα, διεξαγωγή ημερίδων, σεμιναρίων και άλλων δράσεων επιμόρφωσης του προσωπικού, σύνταξη μελετών για διάφορα τεχνικά και τεχνολογικά ζητήματα που ενδεχομένως προκύπτουν, εκπαίδευση φοιτητών και άλλα.

Η συνεργασία των δύο φορέων θα είναι τουλάχιστον για τρία χρόνια και ανάμεσα στις δύο πλευρές διατυπώθηκε η θέληση και επιθυμία για αξιοποίηση των γνωστικών εργαλείων αλλά και των υποδομών για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς όφελος του προσωπικού και των φοιτητών.

Ο κ. Πετράκος επισήμανε πως «με τον διοικητή του 304 ΠΕΒ, συνταγματάρχη κ. Γιώργο Ουρουμίδη υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του 304 ΠΕΒ. Είναι μια σημαντική εξέλιξη για τις δύο πλευρές που θέλουμε να αξιοποιήσουμε. Το 304 ΠΕΒ παραπέμπει ουσιαστικά σε ένα μεγάλο εργοστάσιο συντήρησης και επισκευής αρμάτων μάχης. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους και συζητήσαμε πώς μπορεί να βοηθήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι προοπτικές συνεργασίας είναι πολλές και αφορούν στα επίπεδα της έρευνας, της εκπαίδευσης της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στο 304 ΠΕΒ υπάρχει ενδιαφέρον περισσότερο για τα μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά ζητήματα. Εμείς έχουμε δύο Τμήματα με τέτοια επιστημονικά αντικείμενα που μπορούν να βοηθήσουν. Επίσης ωφελημένοι θα είναι και οι φοιτητές μας που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στους χώρους του στρατοπέδου».
Ήταν το δεύτερο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί αυτό με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αναπτυξιακή ώθηση συγκεκριμένων περιοχών στη Μεγαλόνησο.
Πηγή: www.e-thessalia.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.