Μιχ. Κουσκουρίδας: Aνακοίνωση σχετικά με τα δρώμενα στον Δήμο μας

0
9

Αγαπητοί δημότες,
Με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας,

αισθάνομαι την ανάγκη και υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας καταθέτοντας την θέση και άποψή μου για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας τελευταία, με μοναδικό στόχο και σκοπό την ορθή ενημέρωσή σας.

Ίσως όλοι γνωρίζετε ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη πραγματικότητα στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με συνέπεια την δυσλειτουργία του Δήμου.

Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου έχασε την πλειοψηφία και την δυνατότητα λήψης αποφάσεων αφού δύο ακόμα μέλη της, οι κύριοι Σκρίμπας Γιάννης και Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος ( στο σύνολο τέσσερεις μαζί με τους κυρίους Κουραβέλα Θύμιο και Παρσά Ευάγγελο ), αποφάσισαν να μην στηρίζουν την παράταξη του Δημάρχου για λόγους που οι ίδιοι ανέπτυξαν δημόσια με την ανεξαρτητοποίησή τους.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην υπάρχει δυνατότητα υπερψήφισης του Προϋπολογισμού του 2019, με πιθανές αρνητικές συνέπειες δυσλειτουργίας του Δήμου μας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.
Επειδή ο Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής ακολουθώντας απαρχαιωμένες πρακτικές, με πονηριά και σκοπιμότητα μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες στους δημότες, και κυρίως στους επαγγελματίες – συνεργάτες προμηθευτές του Δήμου, ότι δηλαδή κύριοι υπεύθυνοι για το πρόβλημα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι δεν ψηφίζουν τον προυπολογισμό, δηλώνω στους δημότες με απόλυτη ειλικρίνεια και υπευθυνότητα τα εξής:

Σύμφωνα με τον νόμο η Δημοτική Αρχή (πλειοψηφούσα παράταξη) και ο Δήμαρχος, έχουν την απόλυτη ευθύνη για την λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οι ίδιοι βεβαίως έχουν και την απόλυτη ευθύνη να διατηρήσουν την ορθή ενδοπαραταξιακή τους λειτουργία για να διασφαλίζεται η αναγκαία πλειοψηφία και η δυνατότητα λήψης αποφάσεων για κορυφαία θέματα όπως ο Προϋπολογισμός.
Επισημαίνω ότι η ψήφιση του Προϋπολογισμού συνεπάγεται και ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.

Η αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση να καταθέτει προτάσεις αλλα κυρίως να ελέγχει την ορθότητα της λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την αδυναμία ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Ο κύριος Δήμαρχος πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη να διατηρεί και να προστατεύει την τήρηση των διαφανών διαδικασιών λειτουργίας του Δήμου, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της παράταξής του, για να διασφαλίζεται η δυνατότητα λήψης αποφάσεων και η ομαλή και σωστή λειτουργία του Δήμου.

Να επισημάνω ότι ο κύριος Δήμαρχος έδειξε το εγωιστικό του παραλήρημα και την αδυναμία διαχείρισης της εξουσίας και του ανθρώπινου παράγοντα, τους δημοτικούς συμβούλους, όταν στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων κυρίων Σκρίμπα και Γκογκινούδη, διακήρυξε με απίστευτη υπεροψία ότι αυτός τους έδιωξε, αδιαφορώντας βεβαίως για τις συνέπειες στην λειτουργία του Δήμου και γνωρίζοντας ότι έχανε την πλειοψηφία και την δυνατότητα λήψης αποφάσεων.

Για άλλη μια φορά κατά τον προσφιλή και συνήθη τρόπο ο Δήμαρχος αποποιήθηκε των ακέραιων ευθυνών του. Ταυτόχρονα δε προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση με ψευδείς και ανέντιμες πρακτικές, δηλητηριάζοντας τις σχέσεις των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης με τους δημότες καθώς θίγει την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους .

Ο Δήμαρχος οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στον θεσμό και την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
Είναι υποχρέωσή του να σκύψει το κεφάλι, να δει και να αποδεχθεί την δύσκολη πραγματικότητα, να αναλάβει τις ακέραιες ευθύνες του έναντι των δημοτών και να βρεί λύση για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.
Εάν τελικά δεν κατορθώσει να ανακτήσει την πλειοψηφία και την δυνατότητα λήψης αποφάσεων, ας δηλώσει επίσημα την αδυναμία του στους δημότες και θεσμικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει την βοήθεια και στήριξη της αντιπολίτευσης για να λειτουργήσει ο Δήμος και η αντιπολίτευση, κατά την δική μου άποψη, οφείλει να αξιολογήσει την κατάσταση και την αναγκαιότητα ορθής λειτουργίας του Δήμου.
Με σεβασμό στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως θεσμό
και με εκτίμηση στους δημότες,

Κουσκουρίδας Μιχάλης
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.