Μητροπολίτης Μόρφου: Στην επιδημία αυτή με τα υπερβολικά μέτρα, όποιος κοινωνεί κάνει ομολογία πίστεως

  0
  19

  «Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται»

  «Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ΄υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας, είτε εντός είτε εκτός του Ναού, είναι μια ομολογία πίστεως. Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτον τρόπον, που θέλει η μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε, είναι μια ομολογία πίστεως.

  Παρακαλώ να συνεχίσετε αυτήν την ομολογιακή στάση. Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως, τα της πίστεώς τους. Εμείς ζούμε όχι μόνον για την γη αλλά και για τον ουρανό. Όταν ο ουρανός μας λέγει κάτι διαφορετικό από την γην, προτιμούμε τα ουράνια και όταν ακούς τι μας περιμένει πρέπει να είσαι χαζός δηλαδή να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο και κανέναν ονειδισμόν και περίγελος κανενός δημοσιογράφου να γίνεις.

  Χίλιες φορές να γίνω και φυλακήν να πάω, αρκεί να είμαι με τον Μέγαν Βασίλειον να λειτουργώ, και με τον Όσιον Σεραφείμ να συλλειτουργούμε. Χίλιες φορές. Όχι μιαν φυλακήν, χίλιες.

  Να θυμάστε έρχεται πολύ μεγάλη εορτή. Λέγονυ οι Αγιοι Πατέρες ισάξια του Πάσχα. Τα Φώτα. Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων. Όπου γίνει και όπως γίνει. Κανείς σας. Και όπως μπορείτε. Και παρακαλώ τους ιερείς να αγιαστούν τα σπίτια των χωριών μας. Εάν άλλε φορές ήταν μιάν φοράν αναγκαίο, τώρα με την επιδημία και τον κατατρεγμό είναι δυό φορές».

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.