Μαρτυρία-σοκ από κάτοικο της Ραφήνας: Κολυμπούσα ανάμεσα σε πτώματα φίλων…

0
2

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές μαρτυρίες των κατοίκων της Ραφήνας, οι οποίοι βίωσαν μία νύχτα την οποία δεν θα ξεχάσουν ποτέ στην ζωή τους.

Μία τέτοια νύκτα έζησε και ο κάτοικος Ραφήνας, Νίκος Σταυρινίδης, ο οποίος για να γλιτώσει από την φωτιά κολύμπησε στην θάλασσα μαζί με την σύζυγό του και έξι ακόμη φίλους του.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στον Ant1, και οι 8 παρέμειναν στα ανοιχτά τέσσερις ολόκληρες ώρες, να κολυμπούν για τη ζωή τους, ενώ εν τέλη διεσώθησαν από μηχανότρατα ανοιχτά της Αρτέμιδος (Λούτσας).

«Το μόνο που κάναμε ήταν να επιπλέουμε», ανέφερε ο ίδιος επισημαίνοντας πως ενώ βρέθηκαν στα ανοιχτά οκτώ, στην πορεία χάθηκαν δύο άνθρωποι.

«Δυστυχώς, χάσαμε δύο, έναν νεαρό που η μαμά του και η αδερφή του ήταν μαζί μας και μια άλλη κυρία περίπου 70 χρόνων που δεν τα κατάφερε και χάθηκε δίπλα μας. Για μια ώρα περίπου ήταν ένα πτώμα δίπλα μας».

Ο κύριος Νίκος Σταυρινίδης και οι υπόλοιποι παρέμειναν στη θάλασσα περισσότερες από 4 ώρες και είχαν ως μόνη βοήθεια, τα αεροπλάνα που προσγειώνονταν στο Ελ. Βενιζέλος και αργότερα το φεγγάρι.

«Δεν βλέπαμε τίποτα γιατί είχε πάρα πολύ καπνό. Η μόνη επαφή που είχαμε ήταν τα πολιτικά αεροπλάνα που προσγειώνονταν στο Ελευθέριος Βενιζέλος και έτσι μπορούσαμε να έχουμε μια εικόνα για το που βρισκόμαστε» είπε ο διασωθέντας.

Όσο για τον κρατικό μηχανισμό, ο ίδιος ανέφερε πως αυτός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει.

«Ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτό που έχω όμως σαν παράπονο είναι ότι τα πρώτα αλιευτικά εμφανίστηκαν μετά τις 22.00. Αν μας είχαν βρει πριν τις 21.00 δεν θα είχαμε απώλειες».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.