Μαγνησία: 1844 οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις

0
7

Όλα είναι έτοιμα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες θα συμμετέχουν 1482 απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και 1844 των ΕΠΑΛ στα 26 συνολικά εξεταστικά Κέντρα στη Μαγνησία. Οι πανελλαδικές ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ ενώ το πρώτο εξεταζόμενοι μάθημα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης και πρόεδρος της Κεντρικής Λυκειακής Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Σαβελίδης έδωσε τα στατιστικά στοιχεία των φετινών πανελλαδικών ενώ τα άλλα δύο μέλη οι κυρίες Αρετή Τζανετοπούλου και Ασπασία Μπάσιου ευχήθηκαν στα παιδιά καλή επιτυχία και ζήτησαν από τους γονείς να σταθούν δίπλα τους με ηρεμία και χωρίς άγχος για να αντεπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δοκιμασία, που στην ουσία είναι μία από τις πολλές στη ζωή τους.

Φέτος ο αριθμός των εξεταζομένων από τα ΓΕΛ είναι 1196 και 263 από προηγούμενα χρόνια ενώ υπάρχουν και 26 απόφοιτοι με μαθησιακές δυσκολίες εκ των οποίων τρεις από προηγούμενα χρόνια. Ο συνολικός αριθμός εξεταζομένων από τα ΓΕΛ ανέρχεται σε 1482 (+ 26 από πέρυσι).

Ο αριθμός εξεταζομένων από τα ΕΠΑΛ είναι 267 και 80 από προηγούμενα χρόνια ενώ συμμετέχουν και 15 απόφοιτοι με μαθησιακές δυσκολίες. Ο συνολικός αριθμός εξεταζομένων από τα ΕΠΑΛ είναι 362, ήτοι 42 παραπάνω από πέρυσι που ήταν 320.

Ο συνολικός αριθμός των εξεταζομένων ανέρχεται σε 1844, 68 παραπάνω σε σχέση με πέρυσι που ήταν 1776 .

Συνολικά τα εξεταστικά κέντρα είναι 26 εκ των οποίων 21 για τα ΓΕΛ, δύο για τα ΕΠΑΛ δύο για το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών και ένα για τους εξεταζόμενους με μαθησιακές δυσκολίες, που προέρχονται από τα ΓΕΛ.

Στις Λυκειακές Επιτροπές Εξετάσεων συμμετέχουν 223  εκπαιδευτικοί ως τακτικά μέλη και 92 ως αναπληρωματικοί. Αριθμός βοηθητικού προσωπικού στις Επιτροπές: 37

Στη Μαγνησία λειτουργεί και ένα βαθμολογικό κέντρο για τους υποψηφίους από άλλους νομούς

Οδηγίες προς εξεταζομένους

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα στις 7:45 π.. την πρώτη ημέρα και στις 8:00 όλες τις υπόλοιπες.

Οι μαθητές απαγορεύεται αυστηρά ν α έχουν μαζί τους το κινητό τηλέφωνο και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και κλειστές. Η ΛΕΕ έχει τη δυνατότητα μηδενισμού του γραπτού σε περίπτωση διαπίστωσης ότι ο εξεταζόμενος φέρει κινητό ή ηλεκτρονική συσκευή ακόμη και κλειστή.

Οι μαθητές απαραίτητα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το Ειδικό Δελτίο Εξεταζομένου, καθώς επίσης και έναν ανεξίτηλο στυλό διαρκείας και νερό.

Οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα τους προέδρους των ΕΕ για ζητήματα υγείας των εξεταζομένων, τα οποία απαιτούν ειδική προσοχή ή μέριμνα ή ενδέχεται να επηρεάσουν την εξέτασή τους.

Ο κ. Σαβελίδης ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και τόνισε ότι η Εκπαίδευση Β’θμιας μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εξετάσεων. “Έχουν ενημερωθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, οι δήμοι για την τεχνική υποστήριξη όπου θα χρειαστούν ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις” τόνισε.

Από την πλευρά της η κ. Τζανετοπούλου επισήμανε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι παρά μία εξέταση στη ζωή τους σημαντική, αλλά όχι η πιο σημαντική και θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Η Ασπασία Μπασιου ευχήθηκε με τη σειρά της καλή επιτυχία και παρότρυνε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις πανελλήνιες εξετάσεις ως μία από τις πολλές προκλήσεις που θα έχουν στη ζωή τους. “Αυτό θα τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν και το άγχος τους. ΟΙ γονείς έχουν κι αυτοί ένα μεγάλο άγχος για το πως θα πάνε τα παιδά τους και αυτοί θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν και να μην το μεταδώσουν στα παιδιά τους. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι είναι αυτή η στιγμή τώρα που τα παιδιά τους τους έχουν ανάγκη”. Επιπλέον τους ζήτησε να φροντίσουν να παρέχουν μία καλή και ισσοροπημένη διατροφή και ένα ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον. Να έχετε θετικές σκέψεις, να δημιουργείτε θετικό κλίμα και όλα θα πάνε καλά”.

Έτοιμα όλα και στο πιο απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο στην Αλόννησο

Τέλος μέσω skype παρενέβη η διευθύντρια του Λυκείου Αλοννήσου Μερόπη Μαχαιρίδου, καθώς πρόκειται για το πιο απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο του Νομού.

Όπως τόνισε τα πάντα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες συμμετέχουν 10 μαθητές. “Σήμερα ενημερώσαμε τα παιδιά για τη διαδικασία των εξετάσεων. Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε ότι οι πανελλαδικές δεν είναι μονόδρομος. Τους τονίσαμε ότι αυτό που είναι βασικό είναι να έχουν όρεξη για ό,τι κάνουν στη ζωή τους. Είναι αγχωμένα τα παιδιά, το κάνουν πρώτη φορά. Είναι καλά προετοιμασμένα όμως και ελπίζω να έχουμε επιτυχίες όπως και τα προηγούμενα χρόνια”.

Όπως διευκρίνισε ότι μεταξύ των μαθητών υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για ανθρωπιστικές σπουδές, όπως νομική, ψυχολογία, λογοθεραπεία, ιταλική φιλολογία, ένας μαθητής που ενδιαφέρεται για την ιατρική αλλά και άλλοι για τις οικονομικές σχολές.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.