Μαγνησία: Αλλάζει το «μικροκλίμα» η λίμνη Κάρλα

0
8

karla-limni5
Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, άρχισε να συμβάλλει όπως φαίνεται, στην αλλαγή του κλίματος στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που πλέον θα έχει περισσότερη υγρασία, με ομίχλες, περισσότερες βροχοπτώσεις ίσως και χιονοπτώσεις.

Στο φαινόμενο της αυξημένης ομίχλης στα όρια των

νομών Μαγνησίας και Λάρισας, αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, λέγοντας ότι ευθύνεται το νότιο ασθενές ρεύμα ανέμων που υπάρχει. Ο μετεωρολόγος εκτίμησε ότι με την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, αυξάνεται η υγρασία στην περιοχή από Στεφανοβίκειο μέχρι και τη Λάρισα. Ο φυσικός – μετεωρολόγος δήλωσε ότι με την αποξήρανση της λίμνης Κάρλας, ναι μεν βελτιώθηκε το κλίμα στην περιοχή, αναφορικά με την υγρασία, αλλά μειώθηκαν κατά πολύ οι χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις, διότι πλέον δεν υπήρχε καινούργια τροφοδότηση των χαμηλών ανέμων στην περιοχή, όπως γίνεται στη Μαγνησία, όπου υπάρχουν Αιγαίο και Παγασητικός.

«Τώρα με την ανασύσταση, θ’ αρχίσουν να εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα, που θα είναι ομίχλες, περισσότερες βροχές, ίσως και χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο, με ενδεχόμενο και επηρεαστούν και οι περιοχές, προς τον Αλμυρό», ήταν η δήλωσή του.
zougla.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.