Κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ρήγα Φεραίου

0
28

Τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κάνει γνωστά ο δήμος Ρήγα Φεραίου κι έχουν ως εξής:

-Εξαμηνιαίο εισόδημα: Ενήλικας 1.900 ευρώ. Για κάθε ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των 850 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος 600 ευρώ.
-Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξημένη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα και μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Φεραίου.
Τα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την επικύρωση της αίτησης των ωφελούμενων, είναι:
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ ή άδεια διαμονής σε ισχύ.
-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβολαίου.
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο.
-Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους – Φορολογικό Έτος 2019.
-Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1.
-Αντίγραφο Ε9 (εάν υπάρχουν ακίνητα).
-Βεβαίωση Τραπέζης ή Υπεύθυνη Δήλωση, που να αναγράφεται το συνολικό ύψος των καταθέσεων κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Τα δικαιολογητικά, που θα ζητούνται, κατά περίπτωση, από την επιτροπή διαχείρισης και την κοινωνική λειτουργό, με σκοπό την αποτύπωση μιας συνολικής εικόνας του φακέλου αιτούντος για τη σωστή εκτίμηση της πραγματικής του κατάστασης, είναι τα κάτωθι:
-Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας, φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας ή πρόσφατο απόκομμα σύνταξης υπερηλίκων ΟΓΑ.
-Σε περίπτωση ανεργίας άνω των έξι μηνών, κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας, κάρτα ανεργίας θεωρημένη, συνοδευόμενη με βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
-Σε περίπτωση αναπηρίας, απόφαση υγειονομικής επιτροπής, που αναγράφεται το ποσοστό και απόφαση αρμόδιας υπηρεσίας για το ποσό του επιδόματος αναπηρίας.
-Σε περίπτωση διαζυγίου, διαζευκτήριο.
-Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου.
-Σε περίπτωση που το μονήρη άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή/και σύνταξη ή/και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης.
-Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.
-Οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη κατάσταση.
Να αναφερθεί ότι η κοινωνική έρευνα, η οποία πραγματοποιείται από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα από κοινωνικό λειτουργό, διεξάγεται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων και της οικογένειάς τους σε ειδικές περιπτώσεις.
Ως ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών και διανομής προϊόντων πρώτης ανάγκης έχει οριστεί η Τετάρτη 9 π.μ. έως 12 μ. στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ηρώων Πολυτεχνείου 4 (έναντι πλατείας Ρολογιού). Η διάθεση των προϊόντων θα γίνεται αν και εφόσον υπάρχουν προϊόντα και σύμφωνα με την πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.