Κερασιά. Κοπή της πατροπαράδοτης κουλούρας

0
22

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Κερασιά από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου η κοπή της πατροπαράδοτης κουλούρας για το νέο έτος του 2019.

Η βραδιά άρχισεμε την κοπή της κουλούραςτην οποία ευλόγησε ο πατέρας Δημήτριος, εφημέριος του Κεραμιδίου και συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα της προέδρου κ. Παπαδημητροπούλου Ελένης και τους χαιρετισμούς από τον παρόντα βουλευτή κ. Χρήστο Μπουκώρο, τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα και την πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος κ. Α. Χασιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου κ.Ι.Σκρίμπας, και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων κ. Π. Πανομάτης.

Μετά τους χαιρετισμούς η πρόεδρος του Συλλόγου έλαβε και πάλι το λόγο τονίζοντας μεταξύ άλλων την έντονη παρουσία του φορέα την προηγούμενη χρονιά στα πράγματα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Ο Σύλλογος με προσεγμένες εκδηλώσεις, με παρουσίες σε ημερίδες και συνέδρια και την υποδοχή ελλήνων και ξένων επισκεπτών στις δύο δομές του, το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και το Μουσείο Ηλία Λεφούση, συνέχισε να κινείται με στόχο την πολιτιστική και περιβαλλοντική αναγέννηση του χωριού της Κερασιάς και της περιοχής του.

Για το νέο έτος μάλιστα, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, με τις επισκέψεις που έχουν ήδη οριστεί να υπερβαίνουν κατά πολύ τις περσινές. Ακόμη, ανέφερε ότι οι δράσεις για το 2019 θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτισμικών και περιβαλλοντικών εργαλείων που θα βοηθήσουν ώστε η περιοχή να αναπτύξει χαρακτηριστικά «πολιτιστικού και πράσινου τουρισμού».

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και γλέντι, καθώς και με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.