Κερασιά. Και φέτος το “Αναμμα του Αφανού”

0
13

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου προσκαλεί μέλη, κατοίκους και φίλους της Κερασιάς και της περιοχής στο πατροπαράδοτο «Άναμμα του Αφανού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στον «Αβορό» της Κερασιάς (στην είσοδο του χωριού).

Το «Άναμμα του Αφανού» είναι ένα παραδοσιακό Κερασιώτικο έθιμο των Αποκριών που πιστεύεται ότι ξεκινά απ’ την απαρχή της ίδρυσης του χωριού.

Τα παιδιά της Κερασιάς όλες τις προηγούμενες μέρες συγκεντρώνουν τα άχρηστα κλαδεύματα των χωραφιών («τσάκνα»), καθώς και άλλη άχρηστη καύσιμη φυτική ύλη, την συγκεντρώνουν στον «Αβορό» και το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς ανάβουν το λεγόμενο Αφανό, γύρω από τον οποίο όλοι μαζί χορεύουν και τραγουδούν τα αποκριάτικα περιπαιχτικά τραγούδια.

Σας καλούμε λοιπόνόλους, με διάθεση αποκριάτικη, για να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε γύρω από τον Αφανό.

Να σημειώσουμε ότι στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο με συμμετοχή πολλών Κερασιωτών. Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.