Κίνδυνος παραγραφής κακουργημάτων και στη Μαγνησία

0
1

Άμεσος είναι ο κίνδυνος να παραγραφούν υποθέσεις υπεξαίρεσης, φοροδιαφυγής, ψευδών βεβαιώσεων, παράβασης καθήκοντος και απιστίας στην υπηρεσία, λόγω παρέλευσης 10ετίας ή 15ετίας που αφορούν σε περιπτώσεις ΟΤΑ της Μαγνησίας και φοροδιαφυγής,

λόγω επιστροφής από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παραγγελιών διερεύνησης κατηγοριών, στο πλαίσιο προκαταρκτικών στην Εισαγγελία Βόλου.

Οι υποθέσεις χρονολογούνται μεταξύ 2006 και 2012 και επιστράφηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, εν αναμονή της ίδρυσης νέας υπηρεσίας ελέγχου για μεγάλα εισοδήματα, που όμως δεν έχει ακόμη συσταθεί!
Λόγω κατάργησης του ΣΔΟΕ, ίδρυσης άλλης ελεγκτικής υπηρεσίας, επανίδρυσης του ΣΔΟΕ και σύσταση της ΑΑΔΕ και επειδή αναμένεται η ίδρυση της νέας υπηρεσίας, οι προκαταρκτικές που ζητούσε η Εισαγγελία Βόλου, πήγαιναν από υπηρεσία σε υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αποτέλεσμα τόσα χρόνια.
Σημειώνεται ότι το πρόβλημα είναι Πανελλαδικό και σίγουρα δεν βοηθά προς την κατεύθυνση της φοροδιαφυγής που πρέπει να καταπολεμηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Πάσχα, η ΑΑΔΕ επέστρεψε στην Εισαγγελία Βόλου, τις περισσότερες υποθέσεις, ενώ το τελευταίο 20ήμερο επιστράφηκαν ακόμη τρεις, παρά τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων, σε περίπτωση που αποφαινόταν ότι υπάρχουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, που παραγράφονται σε πέντε χρόνια.

Πρόκειται για υποθέσεις, τόσο στο Βόλο όσο και στην υπόλοιπη Μαγνησία, με τους εμπλεκόμενους να βαρύνονται με κατηγορίες, που έχουν να κάνουν με απιστία στην υπηρεσία, ψευδείς βεβαιώσεις, παράβαση καθήκοντος και φοροδιαφυγή.
Η Εισαγγελία του Βόλου θα αποστείλει τις παραγγελίες στην Οικονομική Αστυνομία, η οποία πλέον θεωρείται η καθ ύλην αρμόδια, όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, καθώς υπάρχουν μόλις 4 υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη και 10 στην Αθήνα, που πρέπει να καλύψουν όλη τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.