“Κάτι κουρασμένα παλικάρια”, άρθρο του Χαρ. Πάσχου

0
5

Ο ερχομός του  2017, κανονικά θα έπρεπε να είναι αφετηρία πολλών προσδοκιών για τους δημότες του δήμου μας   όπως  αποτελεί για τους πολίτες όλων των άλλων δήμων όσον αφορά τα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται να γίνουν σε κάθε διαμέρισμα. Και ο καθρέφτης όλων αυτών που πρόκειται να γίνουν είναι  το Τεχνικό Πρόγραμμα που σχεδιάζεται σε κάθε δήμο όπου εκεί αναλύονται κανονικά τα έργα  υ- ποδομής και ανάπτυξης κάθε τοπικού διαμερίσματος. Είναι με λίγα λόγια ο καθρέφτης, του τι πρόκειται να γίνει μέσα στο έτος που διανύουμε κάθε φορά.  Δυστυχώς για όλους μας το Τεχνικό Πρόγραμμα που έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή και που ψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία (14 υπέρ-13 κατά) ήταν προσβολή για το Δ.Σ. αλλά περισσότερο, για τους συνδημότες μας!!!

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 165.000 ευρώ για  προτεινόμενα έργα για όλο τον δήμο! Δηλαδή με απλά λόγια, για την έδρα του δήμου, το Βελεστίνο συν τα 13 χωριά του που συμπεριλαμβάνονται (Βένετο, Κεραμίδι, Κανάλια, Κερασιά, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Χλόη, Αγ. Γεώργιο, Αερινό, Αγ.Δημήτριο, Περίβλεπτο, Κοκκίνα και Ελευθεροχώρι) αναλογούν περίπου 12.000  ευρώ για έργα στο καθένα, για όλο το χρόνο!!! Αν αυτά δεν είναι σημάδια κόπωσης και αδιαφορίας της δημοτικής αρχής τότε τι άλλο μπορεί να είναι?

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι προηγούμενες δημοτικές αρχές του δήμου Ρ.Φεραίου αλλά και των πρώην  δήμων Φερών και Κάρλας υλοποιούσαν Τεχνικά Προγράμματα της τάξεως των 10.000.000 ευρώ!   Οι συγκρίσεις περιττές…

Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης απ την συγκεκριμένη δημοτική αρχή και η αδυναμία διαχείρισης ακόμη και της καθημερινότητας είναι παντού εμφανής. Ούτε και σ αυτά, που ούτως ή άλλως, πρέπει να γίνουν. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη κι αυτός ο υποτυπώδης στολισμός των εορτών, άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου και στο τέλος όπως ήταν φυσικό, έμεινε ημιτελής.

Έχουν περάσει πάνω από από δυο χρόνια από την τελευταία φορά που οι πολίτες του δήμου είδαν τη μηχανοκίνητη σκούπα να καθαρίζει τους δρόμους. Το εσωτερικό οδικό δίκτυο ταλαιπωρεί καθημερινά τους οδηγούς  που κινούνται σ αυτό αφού δεν έχει γίνει καμία σοβαρή αποκατάσταση των υφιστάμενων ζημιών. Η κατάσταση των κάδων σκουπιδιών είναι στην πλειοψηφία τους σε οικτρή κατάσταση και η εμφάνιση των πλατειών σε κάθε διαμέρισμα απογοητευτική.  Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ της αδυναμίας της  σημερινής δημοτικής αρχής που μετά την παραζάλη της ‘’ανέλπιστης’’ νίκης, παροπλίστηκε στην ραθυμία της ανικανότητας.

Και δυστυχώς για όλους μας οι μάγοι με τα δώρα που πριν λίγες μέρες ήταν στην επικαιρότητα, δεν μας έχουν στο πρόγραμμά τους…

Πάσχος  Στ. Χαράλαμπος

Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρ.Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.