Θέλουν να προτείνουν αύξηση δημοτικών τελών και χρησιμοποιούν τεχνάσματα! Έχουν 1.200.000 ευρώ ταμείο. Ας πληρώσουν επιτέλους!”

0
5

antipolitefsi-nea​”Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου με προβληματισμό, αλλά και απογοήτευση παρακολουθούν την εναγώνια προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις άστοχες μέχρι τώρα κινήσεις της για την προώθηση των τοπικών ζητημάτων και με τη μέθοδο της λασπολογίας και του κιτρινισμού, να επιχειρεί να αναδείξει ανύπαρκτα θέματα πιστεύοντας ότι   έτσι θα απαξιώσει το έργο που παρήχθη στο Δήμο την τελευταία τετραετία.

Είναι προφανές το άγχος της να υποβαθμίσει ό,τι σωστό στήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με κύριο στόχο να απαλλαγεί από την αβεβαιότητα της οριακής πλειοψηφίας που κατέχει.

Μια πλειοψηφία, όμως που όλο και περισσότεροι δημότες αντιλαμβάνονται πλέον, ότι στηρίχθηκε στην άκρατη υποσχεσιολογία, στο μηδενισμό και στο ψέμα, με αποτέλεσμα τώρα να γίνει αντιληπτή σε όλους η αδυναμία της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει έργο για το καλό του τόπου.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να διαδίδει ψευδώς ότι δεν είχε καμία ενημέρωση, όταν ανέλαβε, για τα θέματα του Δήμου, όταν όλοι γνωρίζουν πως για όλο το καλοκαίρι, της είχαν παραχωρηθεί γραφεία στο ισόγειο του Δημαρχείου, δίπλα στην οικονομική υπηρεσία για τον σκοπό αυτό.

Έτσι, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που διέρρευσαν από την παρούσα δημοτική αρχή, με στόχο να παρουσιαστεί μια άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου, για να εξυπηρετήσει τους δικούς της στόχους. Αποκρύπτει, όμως την αλήθεια από τους δημότες.

Και η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος που άσκησε, κατάφερε και έχει αφήσει ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό της τάξης του 1.200.000 ευρώ μόνο στο ταμείο του Δήμου, πέραν των νομικών προσώπων, με το οποίο μπορεί να αποπληρώσει όλες τις οφειλές, αλλά και να περισεύσουν χρήματα για άλλες δράσεις και κάλυψη αναγκών. Και άφησε αυτό το ποσό, όταν συγχρόνως αποπλήρωσε οφειλές συνολικού ύψους 8.000.000 ευρώ που της κληρονομήθηκαν από τους πρώην Δήμους Φερών, Κάρλας και την Κοινότητα Κεραμιδίου.

Μάλιστα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα είχε αποπληρώσει η ίδια μέσα στο καλοκαίρι τις οφειλές αυτές, αν οι δημοτικοί σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής δημοτικής αρχής δεν κάνανε συνεχώς προσφυγές με στόχο να καθυστερήσουν οι πληρωμές και να έχουν ένα αρκετά μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο που να το διαχειριστούν, όπως αυτοί θέλουν, ξεχνώντας ότι ο Δήμος έχει μια συνέχεια και θα πρέπει να σεβαστούν τους προηγούμενους προμηθευτές που εδώ και 3 μήνες συνεχίζουν να τους αφήνουν απλήρωτους.

Ακόμη, όμως και τώρα η δημοτική αρχή νομίζει ότι είναι αντιπολίτευση. Ίσως γιατί αυτό μόνο ξέρει να κάνει. Και αυτό είναι κόμη χειρότερο για τον τόπο.

Την καλούμε, λοιπόν, να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των οφειλών προς τρίτους, καθώς ο Δήμος διαθέτει χρήματα, και με το χρηματικό ποσό που θα περισσεύσει, να ασκήσει μια ουσιαστική πολιτική.

Αν νομίζει η παρούσα δημοτική αρχή ότι μ’αυτά τα τεχνάσματα θα προβεί στην αύξηση αντί για μείωση των δημοτικών τελών, που προτείνουν οι περισσότεροι Δήμοι πλανάται πλάνην οικτράν…

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.