Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ρήγα Φεραίου καταγγέλλει

0
6

laiki-sispirosi-riga-feraiouΤη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρ.Φεραίου γιατί στο τελευταίο Δ.Σ απροκάλυπτα και αλληλοεξυπηρετούμενα ψήφισε μαζί με τη Μείζονα αντιπολίτευση απόφαση αποδεχόμενοι την αίτηση της εταιρίας (ΙΝΤΕΡΒΕΤΟΝ) που ζητούσε μείωση στο ενοίκιο της, από 36.000 σε 30.000 χιλ ευρώ, καθώς και τα τέλη της από 4.000 σε 3.200 χιλ. περίπου 20% μείωση, με το αιτιολογικό ‘’η εταιρία έχει μείωση του κέρδους της’’ ,τη στιγμή που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβερνώσας Δημοτικής Αρχής του κ. Νασίκα αύξησε μέχρι και 450% τέλη και φόρους χαρατσώνοντας τους πολίτες του Δήμου μας, λες είχαν αύξηση κέρδους.

Καταγγέλουμε τη δήλωση ότι ‘’αγωνίστηκαν’’ να αυξήσουν το, δωρεάν χαλίκι 3Α στο Δήμο συμφωνία που ίσχυε. Η ‘’πολιτική του χαλικιού 3Α’’ σημαίνει λαϊκίστικη πολιτική και σπέκουλα, επειδή όταν οι ανάγκες του Δήμου δεν κοστολογούνται τότε … δωρίζονται. Αν αυτή η συμφωνία και πολιτική τοιούτου είδους δε λέγεται διαπλοκή τότε ο λαός χρησιμοποιεί τη λέξη συναλλαγή και αλληλοεξυπηρέτηση! Αν έτσι ποιούμενοι, … καλούμε τους επαγγελματίες τους ιδιώτες τους αγρότες του Δήμου μας εφαρμόζοντας το ίδιο, να εξαγοράζουν τα τέλη και τους φόρους τους σε είδος.

Καταγγέλουμε την παρ ‘όλους τους συνεχιζόμενους διαξιφισμούς και τις προσωπικές διαφορές (images) πρώην και νυν Αρχής ότι συμβαδίζουν στο ίδιο μήκος εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών. και δυστυχώς ‘’όταν τα βουβάλια …χαριεντίζονται στο λιβάδι την πατούν τα βατράχια’’ !

Έτσι ομοφώνησαν στις μνημονιακές εντολές κυβέρνησης της περεταίρω μείωσης 10% (σχ απόφ 25/2/15) πρόσληψης οκτώ (8) εργαζόμενων εποχιακών ομήρων … τοοόσοι πολλοί και καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου !

Αλίμονο οι ταγοί θα αγωνιζόταν για μόνιμη και σταθερή δουλειά που παλεύουμε εμείς, θα μιλούσαν για διεκδίκηση ή αγωνιστική διάθεση απέναντι στην πολιτική λιτότητας και εργασιακής γαλέρας , χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα και περίθαλψη εργαζόμενων; Ο ραγιαδισμός στο κατακόρυφο ! Πιο ραγιάς πεθαίνεις

Καταγγέλλουμε την ίδιας πολιτικής κοπής νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου που πιστή στο δόγμα ‘’ο Δήμος έχει διαχειριστική συνέχεια’’ ακολουθεί κατά γράμμα πολιτικές και πρακτικές παρελθόντων ετών σε έργα δεκάκις ανακοινωμένα και ποτέ τελειωμένα ! Αν αναρωτιέστε ποιος έφτιαξε τον ‘’ Παράδεισο’’ και που αυτός βρίσκεται μια μικρή βόλτα στο Δήμο Ρ. Φεραίο θα σας πείσει ! … Παραδεισένια Πολιτεία !

Μας ετοιμάζουν την ‘’ανάπτυξη’’ όπως λένε με το σκοπευτήριο του Ριζομύλου «αναπτυξιακό έργο πνοής, ανάσας και εργασίας » και λοιπά σχετικά φληναφήματα που θα μας γλιτώσουν από τη φτώχεια μας , μέσω … ΕΣΠΑ, άλλα ‘’ποιος ο πλούτος των άστρων όταν λείπει το ψωμί;’’ που λέει ο Γ.Ρίτσος;

Ακόμη περιμένουν οι Στεφανοβικιώτες συμπολίτες μας το… καθαρό νερό της ύδρευσης , έχουν αρχίσει να ανησυχούν κιόλας μην τους πνίξει , ήταν από τις … πρώτες προτεραιότητες της νέας τοπικής κυβέρνησης.

Περιμένουν οι συμπολίτες του Δήμου μας ενεργοποίηση των ‘’διαθέσεων’’ του αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, ωιμέ και τρισαλί, ακόμα και τα ψηφίσματά έχουν μουχλιάσει στα συρτάρια τους, τώρα τελευταία έχουμε εναποθέσει πρωτοβουλίες και ελπίδες στο Δήμαρχο του γειτονικού Βόλου όψιμου επαναστατικού ενδιαφέροντος ! Όμως η κόλαση της ΠΕΟ συνεχίζεται και οι ιδιοκτήτες ΠΑΘΕ και διοδίων απολαμβάνουν την προστασία κράτους και υπηρεσιών του, καλώντας για ανακρίσεις, τους συμμετέχοντας στις καλοκαιρινές κινητοποιήσεις κατά των διοδίων , του τραγικού δυστυχήματος που κατακοκκίνησε το δρόμο και καταμαύρισε τις ψυχές δυο χωριών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου . Ούτε για τα θύματα, δεν επιτρέπεται διαμαρτυρία , την ώρα που με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε σε άλλο δυστύχημα και που δε συνέβη ακόμα είναι …θαύμα ! Η ‘’ιδανική’’ πολιτεία μας με τα υψηλά ‘’ιδεώδη’’ μας φόρτωσε δανικά ,διόδια και …τρομοκρατία . Η δε Δημοτική Αρχή βολεύεται ανύπαρκτη πίσω απ’ τις προσπάθειες της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής κατά των διοδίων χρησιμοποιώντας την ως άλλοθι ! Στην προχθεσινή συνέλευση της Συντονιστικής στο Ριζόμυλο φάνηκε περίτρανα η έλλειψη σχεδίου δράσης των θεσμικών οργάνων Δήμου και Περιφέρειας αφού οι αποφάσεις πελαγοδρομώντας κατέληξαν ακριβώς ένα βήμα πίσω από κει που αγωνιστικά βρισκόμασταν , προτείνοντας ξανά απ’ την αρχή ‘’φάκελο ενημέρωσης’’ της πολιτείας, λες και το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε τώρα ! Πόσο παρακάτω;

Καταγγέλουμε την ανολοκλήρωτη ‘’ολοκλήρωση’’ των έργων της Κάρλας, τόνοι και τόμοι ανακοινώσεων και διακηρύξεων και υποσχέσεων, μα το νερό νεράκι και οι ελπίδες πια στη βροχή ! Περιφέρεια και ΕΣΠΑ και Δήμος της σιωπής! Να οι σωτήρες που θα μας … πνίξουν !

Οι ελπίδες περί καθαριότητας των δημόσιων χώρων, εναποτέθηκαν στους 8 ‘’πολυπληθείς’’ νεοπροσληφθέντες εργάτες, καθώς και στην εξυπηρετικότατη βροχή που δυστυχώς φέρνει προβλήματα σε βουλωμένα ή ανύπαρκτα χαντάκια .
Καταγγέλουμε την από τετραμήνου αδυναμία απαντήσεων σε επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που στο τελευταίο Δ.Σ μας απαντήθηκαν οι μισές, … ‘’κάνοντάς μας και χάρη’’! Εμείς, θα ρωτάμε, θα κρίνουμε και θα κατακρίνουμε ως ο θεσμικός αλλά προπάντων ο αγωνιστικός ρόλος μας, υπαγορεύει και αυτοί θα απαντούν, στην υποχρέωσή απέναντί μας και απέναντι στην ενημέρωση των συμπολιτών .

Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς από τα παραπάνω θέλει τη ‘’συναίνεσή’’ που μας κάλεσε ο Δήμαρχος να προσπαθήσουμε μαζί του να αφήσουμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις έξω από το Δ.Σ; Γιατί δε συναινεί αυτός με το αγωνιστικό προσκλητήριο της ΛΑΣ … έξω από το Δ.Σ;
… ‘’Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουν κάποιο θάμα !’’

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ρ.ΦΕΡΑΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.