Η απίστευτη χρήση των προσκέφαλων στα αυτοκίνητα που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς

  0
  23

  Δείτε πως έχει σχεδιαστεί…
  Ίσως σου φαίνεται το πιο αδιάφορο αξεσουάρ του αυτοκινήτου μιας και δεν οδηγείς συχνά ακουμπώντας το κεφάλι σου στο προσκέφαλο του καθίσματος.

  Ωστόσο η χρησιμότητά του δεν είναι αυτή και μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι τα προσκέφαλα, τα οποία είναι επιφορτισμένα με το νευραλγικό πόστο της προστασίας του αυχένα μπορούν να σώσουν κυριολεκτικά ζωές.

  Έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε αν γίνει οπίσθια πρόσκρουση να προστατευθούν τα κεφάλια των επιβατών που θα χτυπήσουν σε αυτά. Επιπλέον θεωρείται ότι όντας αποσπώμενα, τα προσκέφαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περίπτωση ανάγκης εξόδου από το όχημα. Τα παράθυρα των αυτοκινήτων έχουν κατασκευαστεί από γυαλί, με θέρμανση και ψύξη, σε μια διαδικασία που κάνει το γυαλί πέντε έως 10 φορές ισχυρότερο από ό, τι είναι αρχικά. Σε περίπτωση ανάγκης που δεν ανοίγει η πόρτα, μπορείς κάποιο να εισάγει έναν από τους μεταλλικούς στύλους ανάμεσα στο παράθυρο και την πόρτα και έτσι η πίεση στο άκρο του μεταλλικού στύλου να καταστρέψει το γυαλί.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.