Ζέτα Μακρή για τα διόδια

0
4

zeta-makriΔελτίο τύπου
Βόλος, 4- 9 – 2014

Προς
Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων
κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Κοινοποίηση σε
Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων
κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο

Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε στις 29/8/2014 στο υπουργείο σας, στην οποία παρών ήταν και ο αρμόδιος για θέματα οδικής ασφάλειας υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλης. Παπαδόπουλος, σας αποστέλλω την γραπτή πρόταση, που μου ζητήσατε. Σας υποβάλλω, λοιπόν, όπως συμφωνήσαμε το δικό μου αίτημα, που είμαι βέβαιη ότι θα εξετάσετε με την δέουσα προσοχή και θα ήθελα να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προλάβουμε νέα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στην ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας.

Δύο χωριά του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, το Στεφανοβίκειο και ο Ριζόμυλος, πριν ένα μήνα περίπου θρήνησαν τον θάνατο 3 νέων ανθρώπων και βυθίστηκαν σε βαθύτατο πένθος. Τα 3 αυτά νέα παιδιά, μοναχοπαίδια 2 οικογενειών, έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου, συγκλονίζοντας τους κατοίκους όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά σημειώνονται δεκάδες τροχαία δυστυχήματα στο μήκος του ίδιου οδικού άξονα, στον οποίο σημειώθηκε το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα. Τα δυστυχήματα αυτά αποδίδονται στην τοποθέτηση σταθμού διοδίων στο ύψος του Μοσχοχωρίου επί της ΠΑΘΕ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στο υψηλό κόστος τους. Η ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έχει μετατραπεί, πλέον, σε παρακαμπτήρια οδό της ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί, πέρα από την διέλευση ΙΧ που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των κατοίκων των γύρω περιοχών, και με την διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων, που σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν την αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Επειδή είναι παράλογο να χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, οι τοπικές κοινωνίες απαιτούν πλέον την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων. Είναι γνωστό ότι, με βάση τον νόμο, Κ.Ο.Κ. άρθρο 52 παρ. 8,, με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση φορτηγών και βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Για την προστασία, λοιπόν, της οδικής ασφάλειας και την αποφυγή πρόκλησης νέων ατυχημάτων αλλά, κυρίως, ως φόρο τιμής στα 3 νέα παιδιά που τόσα άδικα έχασαν την ζωή τους, σας ζητώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να απαγορευθεί η κίνηση των φορτηγών οχημάτων επί της Π.Ε.Ο Βόλου – Λάρισας, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί οριστική λύση για το πρόβλημα των διοδίων Μοσχοχωρίου.
Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.
Με εκτίμηση

Ζέττα Μ. Μακρή

Βουλευτής Μαγνησίας

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.