Ευρεία σύσκεψη για έργα στη λίμνη Κάρλα

0
2

syskepsi-karlaΣύσκεψη μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της επιβλέπουσας υπηρεσίας και των εργολάβων, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου χρόνου, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν το μεγάλο έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά την επίσκεψη που  πραγματοποίησε το ΤΕΕ Μαγνησίας, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στο δήμο Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων με όλους τους Περιφερειακούς δήμους της Μαγνησίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης του τοπικού τμήματος.

Σκοπός της επίσκεψης της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα, στο δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, ήταν να συζητηθούν θέματα που απασχολούν το δήμο και στα οποία το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ θα σταθεί αρωγός.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, εκτός της προέδρου, από πλευράς ΤΕΕ Μαγνησίας συμμετείχαν ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, κ. Γιώργος Τσαλαπόρτας και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γιώργος Γαργάλας και Δημήτρης Κατσαλής. Από την πλευρά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Παλληκάρης, η προϊσταμένη της αντίστοιχης υπηρεσίας κ. Λία Κατσούρα και ο πολιτικός μηχανικός κ. Δημήτρης Χατζηθεοδώρου.

Όπως είναι γνωστό, το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπου να διαπιστωθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη. Σημαντικό ζήτημα για το οποίο έγινε συζήτηση για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ήταν το θέμα των γεωτρήσεων και των απαλλοτριώσεων που αφορούν αυτές.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ανέφερε στα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ότι σχεδιάζεται η κατασκευή της οικίας του Ρήγα Βελεστινλή, σύμφωνα με την πρότυπη κατοικία του εθνομάρτυρα και πρόδρομου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στόχος είναι η ένταξη του έργου, σε μέτρο προγραμμάτων χρηματοδότησης που αφορούν τον πολιτισμό.
Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμος ήδη έχει επτά ώριμες μελέτες που αφορούν αναπλάσεις πλατειών, ενώ τα έργα «πρώτης γραμμής» είναι η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης των οικισμών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στο Βελεστίνο προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, τη διαχείριση απορριμμάτων, την αγροτική οδοποιία και τις παιδικές χαρές.

Η κ. Νάνσυ Καπούλα συμφώνησε με τον κ. Νασίκα να αποσταλεί στο ΤΕΕ Μαγνησίας κατάλογο με τα αναγκαία έργα – μελέτες που αφορούν το δήμο, έτσι ώστε το τοπικό τμήμα να έχει συνολικότερη εικόνα. Κλείνοντας, ο κ. Νασίκας ευχαρίστησε το ΤΕΕ Μαγνησίας για την επίσκεψη και δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι πλέον σε μόνιμη βάση.
e-thessalia.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.