Επιτέλους …λειτουργεί η υδρευτική γεώτρηση στη θέση “Παλιάμπελα” στα Κανάλια (φώτο)

0
4

Απόδειξη ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΡΦ αποδίδουν έργο

Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η τέλεση αγιασμού της γεώτρησης Καναλίων στη θέση «Παλιάμπελα».

Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της Δημοτικής αρχής και της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Φ., ένα έργο

πνοής για τα Κανάλια και τους κατοίκους του, τίθεται επιτέλους σε λειτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υδρευτική γεώτρηση στη θέση «Παλιάμπελα» της τοπικής κοινότητας Καναλίων.

Ως νέα Δημοτική αρχή εξασφαλίσαμε το ποσό των 25.000,00€ προκειμένου να πληρωθεί η Δ.Ε.Η. για την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης και αφού έγιναν οι απαραίτητες αναλύσεις και διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι επαρκούς ποσότητας και αρίστης ποιότητας, το συγκεκριμένο έργο τίθεται σε λειτουργία.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε ότι «πρόκειται για την υδρευτική γεώτρηση στη θέση «Παλιάμπελα» της τοπικής κοινότητας Καναλίων. Η υδρευτική γεώτρηση στα Κανάλια αποφασίστηκε, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από τον πρώην Δήμο Κάρλας επί Δημαρχίας Νικολάου Αντωνάκη το 2006. Αφού έγιναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες στη θέση «Μετόχι» και στη θέση «Κουρί» και ενώ πέρασαν δύο χρόνια και ήδη είχε αναλάβει από 1-1-2007 η νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Αθανάσιο Παπαδήμα αποφασίστηκε αλλαγή της τοποθεσίας, στη θέση «Παλιάμπελα» και με συντονισμένες ενέργειες ολοκληρώθηκε η ανόρυξη της νέας γεώτρησης. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η καθοριστική συμμετοχή στην ολοκλήρωση του έργου, συντελέστηκε επί Δημαρχίας κ.κ. Αντωνάκη & Παπαδήμα. Όμως δυστυχώς έκτοτε δεν λειτούργησε η συγκεκριμένη γεώτρηση, γιατί η τοποθεσία στην οποία δημιουργήθηκε ήταν περιοχή NATURA και υπήρξε εμπλοκή στο θέμα της αδειόδοτησης. Από τότε πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να εξασφαλιστεί τελικά η άδεια λειτουργίας της γεώτρησης.

Σήμερα παρά τις αντίξοες συνθήκες που συναντήσαμε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, παρά τη μεγάλη στενότητα των οικονομικών, πετύχαμε συντονισμένα, οργανωμένα και με υπεύθυνο σχεδιασμό, αυτό που είχαμε βάλει στόχο να το φέρουμε εις πέρας.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα από τη ΔΕΥΑΡΦ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής μας, διότι πιστεύουμε ότι μόνο η δημόσια και διαφανή διαχείριση μπορεί να προωθήσει την προστασία των υδάτινων στρωμάτων και τη βιωσιμότητά τους, να προάγει την εξοικονόμηση νερού, την ορθολογικότερη χρήση του πόρου και την προστασία των δημοτών – καταναλωτών που χρησιμοποιούν το νερό».

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, οι ιερείς του Δήμου μας, οι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Καναλίων και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινότητας Καναλίων.

kanalia_esoteriko_naou

kanalia_esoteriko_naou2

nasikas_pater_athanasios

nasikas_sta_kanalia

kanalia_kosmos

kanalia_kosmos1

nasikas_metafora_eikonas_sta_kanalia

kanalia_metafora_eikonas_panagias

kanalia_metafora_eikonas_panagias2

kanalia_agiasmos_ydaton

kanalia_agiasmos_ydaton1

nasikas_egkainiazei_tin_geotrisi

nasikas_egkainiazei_tin_geotrisi1

nasikas_sta_kanalia1

nasikas_sta_kanalia2

kanalia_dimotiki_arxi

kanalia_dimotiki_arxi1

kanalia_dimotiki_arxi2

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΈρωτα … καλώς όρισες!
Επόμενο άρθροΉλιος γερός !!!
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.