Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ιταλία με 6.000 € το κεφάλι

  0
  10

  Διεθνές κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες από την Ελλάδα προς την Ιταλία εξάρθρωσαν οι ιταλικές Αρχές, ύστερα από έρευνες που κράτησαν περισσότερο από έναν χρόνο σε συνεργασία με τις ελληνικές, υπό την εποπτεία της Εuropol και με τη συμμετοχή της ιταλικής Διεύθυνσης κατά της Μαφίας.

  To κύκλωμα είχε δύο πυρήνες, έναν στην Ιταλία με Iταλό αρχηγό και έναν στην Ελλάδα με επικεφαλής έναν Σύρο, και μετέφερε παράνομα μετανάστες από τη χώρα μας στη χερσόνησο του Σαλέντο, στη νότια Ιταλία. Τους τελευταίους μήνες εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν εκατοντάδες άτομα που πλήρωσαν τουλάχιστον 6.000 ευρώ το καθένα.

  Τα μέλη του κυκλώματος και οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους παρακολουθούνταν πολύ καιρό, ενώ υπάρχουν και βίντεο με τη δράση τους, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιταλοί οι οποίοι έχουν συλλάβει επτά άτομα ως τώρα. Συνολικά έχουν εκδοθεί 13 εντάλματα σύλληψης, επτά στην Ιταλία και έξι στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι στο κύκλωμα που οι ιταλικές Αρχές θεωρούν ότι αποτελείται από 29 άτομα, ανάμεσά τους δύο χειριστές σκαφών στην Ελλάδα.

  Οι Ιταλοί έβρισκαν τα σκάφη, τα μετέφεραν στην Ελλάδα και ο «ελληνικός» πυρήνας εισέπραττε τα χρήματα και μετέφερε τους μετανάστες αρχικά στην Κέρκυρα, όπου έμεναν για λίγο, και έπειτα μεταφέρονταν με πιο γρήγορα σκάφη στο Λέτσε. Οι εισαγγελείς της πόλης Λέτσε με ασταμάτητη έρευνα βρήκαν άκρη και η Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας συνεργάστηκε με τις λιμενικές Αρχές της Κέρκυρας και με τα αεροπορικά και ναυτικά οχήματα του τμήματος αεροναυτικών επιχειρήσεων του Μπάρι, καθώς και με αεροσκάφη της Frontex.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.