Εντός δεκαημέρου «κλειδώνει» για το παζάρι της Λάρισας

  0
  23

  Όταν όλα στην καθημερινότητα των πολιτών έχουν ανατραπεί, μετά την έλευση του κορωνοϊού, δεν θα ήταν δυνατόν να μείνει ανεπηρέαστο το Παζάρι της Λάρισας… Επί τάπητος τέθηκε το θέμα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, την Τετάρτη, όπου αναλύθηκε διεξοδικά η κατάσταση όπως διαμορφώνεται…

  Από τις απόψεις που αντηλλάγησαν προκύπτει πως επικρατεί έντονος προβληματισμός στη Δημοτική Αρχή για το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος ο συγκεκριμένος θεσμός. Άλλωστε, είναι γνωστό πως το Παζάρι της Λάρισας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες όχι μόνο από την Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και από τη Θεσσαλία όπως και από περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα, η διοργάνωσή του – με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η κάθε εποχή – μετράει κυριολεκτικά αιώνες.

  Η πηγή του προβληματισμού προφανώς έχει να κάνει με τον τρόπο που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, σε χώρους που από την φύση τους δεν είναι δυνατόν να ελέγχονται πλήρως ούτε ως προς τον ρυθμό προσέλευσης των επισκεπτών, ούτε βέβαια ως προς την τήρηση στοιχειωδών κανόνων που (επισήμως) έχουν τεθεί σε ισχύ στην μετα-καραντίνα εποχή.

  Σε όλα τα παραπάνω, βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας, καθώς αρνητικές εξελίξεις το προσεχές χρονικό διάστημα από μόνες τους θα έδιναν την απάντηση στο δίλημμα διοργάνωσης αντίστοιχων εκδηλώσεων.
  Πλέον, για το αν θα γίνει ή όχι το Παζάρι της Λάρισας στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η λήψη της τελικής απόφασης εντός δεκαημέρου, ώστε σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως να είναι δυνατόν να μπουν μπροστά όλες οι διαδικασίες.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.