Ενημερωτική εκδήλωση – εκπαίδευση αγροτών

0
4

nasikas-agrotes-ekpaidefsi

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αγρόκτημα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, ενημερωτική εκδήλωση για τους

αγρότες (κυρίως δενδροκαλλιεργητές) με θέμα «Βέλτιστη πρακτική Διαχείρισης για τη μείωση της διασποράς του ψεκαστικού νέφους στη χρήση φυτοπροστατευτικών».

Η εκδήλωση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Αθανασίου Χρήστο και την ομάδα του, σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) και το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, και ενόψει της αναμενόμενης πιστοποίησης των ψεκαστικών.

Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση συμμετείχε πλήθος αγροτών, γεωπόνοι της περιοχής και γενικότερα άνθρωποι του χώρου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε επίδειξη του ορθού τρόπου ρύθμισης του ψεκαστικού, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εξάλλου τα παραπάνω, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κύριος Νασίκας, αποτελούν προτεραιότητα του Δήμου.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.