Εκδηλώσεις στο Εθνικό Στάδιο Βελεστίνου Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

0
13
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με Αναπηρίες και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συμμετείχε στην 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με εκδηλώσεις που έγιναν στο Εθνικό Στάδιο Βελεστίνου με την παρουσία των τριών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βελεστίνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας Τρ. Γκογκινούδης, οι Διεθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των τριών σχολείων, πολίτες και γονείς, και όλοι οι μαθητές, χαρίζοντας χρώμα και ενέργεια στο καταπράσινο γήπεδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα τρία σχολεία απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της Ημέρας, ευγενή άμιλλα και Ολυμπιακά Ιδεώδη, και παρουσίασαν μια επιτυχημένη διοργάνωση που απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και ανέβασε τον πήχη για παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον.

Έτσι, στο πρώτο μέρος, με την αναβίωση της Ολυμπιάδας, το κάθε σχολείο είχε ετοιμάσει ένα διαφορετικό δρώμενο, υπό τους ήχους μουσικής αγώνων: ξεκίνησε το ΕΠΑΛ με την αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, το Γυμνάσιο συνέχισε με ένα δρώμενο χορού των ιερειών και το Λύκειο έκλεισε με όλους τους μαθητές του να σχηματίζουν τους 5 Ολυμπιακούς κύκλους που συμβολίζουν τις 5 Ηπείρους της Γης φορώντας ο κάθε κύκλος το χρώμα μιας ηπείρου.

Στο δεύτερο μέρος, τις αθλοπαιδιές της Ολυμπιάδας και Παραολυμπιάδας, οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν σε αθλήματα στίβου, με αγωνίσματα Ολυμπιακά αλλά και Παραολυμπιακά, ευαισθητοποιημένοι προσέγγισαν με σοβαρότητα τη συμμετοχή και σε αθλήματα ειδικών κατηγοριών (αγώνες δρόμου με βοηθό για τυφλούς, κ.α.), αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός δε γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς.

Τα σχολεία θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη βοήθεια στο χώρο και την ηχητική εγκατάσταση, και τους δύο εκπαιδευτικούς γυμναστές Σταμάτη Μπένη και Αθηνά Καρανίκα για την άρτια οργάνωση καθώς και τους μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο και πιο ευχάριστο εαυτό τους για να επιτύχει η μέρα αυτή στέλνοντας με το δικό τους τρόπο μηνύματα στην τοπική κοινωνία και αποκομίζοντας όλα όσα ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.