Εβδομάδα πληρωμών για όλους

0
7

eforia-ouresΕΝΦΙΑ, Τέλη κυκλοφορίας, 100 Δόσεις
Τέσσερις εργάσιμες ημέρες έχουν μπροστά τους οι φορολογούμενοι για να τακτοποιήσουν ένα βουνό υποχρεώσεων πριν λήξει το έτος.

Τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει το αδιαχώρητο σε τράπεζες και εφορίες αφού τέλη κυκλοφορίας, τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, δόση της ρύθμισης για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθώς και κατάθεση πινακίδων πρέπει να «κλείσουν» έως και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι πρέπει να τακτοποιήσουν:

-Την τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί τον Δεκέμβριο υπερβαίνει τα 550 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

-Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

-Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.

-Όσοι επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να απαλλαγούν από το τεκμήριο διαβίωσης θα πρέπει να το πράξουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και η 2η και τελευταία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.