Διεθνές συνέδριο «Φεραί – Βελεστίνο – Ρήγας»

0
6


Ξεκινά σήμερα Παρασκευή και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου το επιστημονικό συνέδριο «Φεραί- Βελεστίνο- Ρήγα» το οποίο συνδιοργανώνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών –Βελεστίνου-Ρήγα και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Πρόκειται για διεθνές συνέδριο, με τη συμμετοχή επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, που προέρχονται από πανεπιστήμια και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία και Κύπρο), οι οποίοι θα προβούν σε ανακοινώσεις σχετικές με τις αρχαίες Φερές, το νεότερο Βελεστίνο, τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή. Το Συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή με τις τρεις θεματικές ενότητές του.

Όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, για τις αρχαίες Φερές θα παρουσιαστούν από τους αρχαιολόγους τα νέα ευρήματα των ανασκαφών, για την τοπική ιστορία της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα αναδειχθούν καινούργια στοιχεία, καθώς επίσης θα γίνουν πολλές ανακοινώσεις για την μεγάλη επαναστατική φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή, τη ζωή και το έργο του, και θα εξεταστούν τα έργα του, η εποχή του, η επίδραση του σημαντικού έργου του, η παρουσίασή του στα σχολικά βιβλία καθώς και άλλες επιδράσεις του.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην τοπική μας ιστορία, στην ιστορία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και που έχουν ως επίκεντρο τον Ρήγα Βελεστινλή και το έργο του. Καλούμε όλους να παρακολουθήσουν το Συνέδριο, το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός για τον νομό μας», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Να επισημανθεί ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, ενώ η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου στις 6μ.μ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.