Διατροφική εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών του Ρήγα Φεραίου

  0
  32

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου δράση σχετική με τη διατροφική εκπαίδευση των αθλητών του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος και την καταμέτρηση της σωματικής τους διάπλασης.

  Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Ελένη Ι. Μπαζούκη, απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αθλητών κατά την προπονητική περίοδο.

  Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών ήταν καθολική και πέρα από τις γενικές διατροφικές συμβουλές πραγματοποιήθηκε ατομική καταμέτρηση σύστασης σώματος, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις αναλογίες σωματικού λίπους και μυϊκής μάζας των αθλητών. Έγιναν συστάσεις για την πρόσληψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών πριν και μετά τη προπόνηση καθώς και για επαρκή ενυδάτωση.

  Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελένη Μπαζούκη επεσήμανε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απαιτητικό άθλημα και η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτιστοποίηση της απόδοσης της ομάδας. Βοηθάει στη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους με τις σωστές αναλογίες σε λίπος και μυϊκό ιστό, τη σωστή αποκατάσταση μεταξύ των προπονήσεων και των αγώνων και σε μειωμένο κίνδυνο τραυματισμού και ασθένειας. Κατά συνέπεια επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή απόδοση κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης ή ενός αγώνα.
  Συγχαρητήρια στο διοικητικό συμβούλιο και τον τεχνικό της ομάδας που με τη πρωτοβουλία αυτή συμβάλλουν στην αναβάθμιση της διατροφικής παιδείας των αθλητών με στόχο τη βέλτιστη απόδοσή τους».

  Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος, Αθ. Γιάτσιος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της διοίκησης προς την Βελεστινιώτισσα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Ελένη Ι. Μπαζούκη για την ευγενή προσφορά της και την άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα.

  Το Δ.Σ. θα είναι πάντα στη διάθεσή της για οποιαδήποτε βοήθεια και συνεργασία.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.