Γραμμικός επιταχυντής στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424

0
8

grammikos-epitaxintisΤου Γιώργου Ροδάκογλου
Σε άμεση λειτουργία αναμένεται να τεθεί εντός των ερχόμενων ημερών μια νέα μέθοδος ακτινοθεραπείας με το ιατρικό μηχάνημα, “γραμμικός επιταχυντής”…
Στην συγκεκριμένη μονάδα του στρατιωτικού νοσοκομείου 424, θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά

”Δεν θα είναι μόνο για τις κλειστές πόρτες του νοσοκομείου άλλα γι όλους τους πολίτες. Κάναμε προσπάθεια πολλών μηνών και αφού στελεχώσαμε την μονάδα ανοίγουμε τώρα τις πόρτες διάπλατα”

Στο μεταξύ σε γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν μπλέξει τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης που προσπαθούν εδώ και χρόνια να προμηθευτούν το μηχάνημα pet/ct. Οι διαγωνισμοί που έχουν γίνει έως τώρα κρίθηκαν ότι χρειάζονται αναθεώρηση και το θέμα ταλανίζεται σχεδόν μια δεκαετία.

Η συγκεκριμένη ιατρική μηχανική συσκευή που έχει πεδίο κλινικών εφαρμογών στην ογκολογία αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την μοριακή απεικόνιση αφού συνδυάζει ταυτόχρονα δύο εξετάσεις,την σπινθηρογραφική τεχνική και τη γνωστή αξονική τομογραφία.

“Είναι τραγικό να μην υπάρχει ούτε ένα τέτοιο μηχάνημα στη Θεσσαλονίκη και ένα μόνο στην Αθήνα, τη στιγμή που η Τουρκία έχει σαράντα, εκ των οποίων δυο είναι εγκαταστημένα στην Αδριανούπολη” δήλωσε στους δημοσιογράφους o Διευθυντής Πυρηνικής Φυσικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Νοτόπουλος.

Η έλλειψη του pet/ct σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών αφού αναγκάζονται τώρα να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή στην γειτονική Τουρκία.

Το θέμα τέθηκε σε συζήτηση – σε στρογγυλό τραπέζι- κατά την διάρκεια ημερίδας του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 με θέμα “Διερευνώντας τα σύνορα της Πυρηνικής Φυσικής”.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών υπογράμμισε επίσης ότι “μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών έχει το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής “Προμηθέας” που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο” ενώ ξεκαθάρισε ότι “Οι διαφανείς διαδικασίες στην προμήθεια υλικών η σωστή διαχείριση των δαπανών και ο περιορισμός της σπατάλης βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

 

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.