Γιορτή παράδοσης και πολιτισμού στο Βελεστίνο

0
23

«Γιορτή Παράδοσης και Πολιτισμού» πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00 στην Κεντρική Πλατεία του Βελεστίνου από το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μεγάλη ιστορική φυσιογνωμία του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή, καθώς συμπληρώνονται φέτος 220 χρόνια από το θάνατο του και εντάσσεται στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου.

Στη εκδήλωση συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων της περιοχής και παράλληλα θα εξελίσσονται αφηγήσεις με αναφορές στη ζωή και το έργο του Ρήγα. Πρόκειται για ένα μουσικό παραδοσιακό ταξίδι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος που θα καταλήξει σε ένα μεγάλο γλέντι για όλους.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: 1. Πολιτιστικός  Σύλλογος Στεφανοβικείου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», 2. Σύλλογος «Φίλοι Νέων Αγίου Γεωργίου,3. Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Αθανάσιος» Βελεστίνου,4. Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου, 5. Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας,6.Πολιτιστικός -Αθλητικός Σύλλογος «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Ριζομύλου και 7. Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου.

Ο Αντιδήμαρχος  Ρήγα Φεραίου, κ. Νίκος Πρίντζος δήλωσε: «Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί σ’αυτή τη μεγάλη γιορτή που διοργανώσαμε με τους συλλόγους της περιοχής μας. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή με συνάντηση ιστορικών, πολιτιστικών και μουσικών στοιχείων και παραδόσεων λόγω της συμπλήρωσης 220 χρόνων από το θάνατο του».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.