Για τη Χάρτα του Ρήγα ενημερώθηκαν παιδιά Νηπιαγωγείου

0
1


Το 35ο Νηπιαγωγείο Βόλου επισκέφθηκε το Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα το Βελεστίνο. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους και τους γονείς τους επισκέφθηκαν τον Εκθεσιακό Χώρο – Κέντρο Πολιτισμού «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».

Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή. Πρόκειται για έναν Εκθεσιακό Χώρο – Κέντρο Πολιτισμού στον οποίο θα φιλοξενούνται διάφορες πολιτιστικές και ιστορικές δράσεις. Με ψηφιακά μέσα, με σύγχρονα εργαλεία, με καινοτόμες δράσεις. Το Κέντρο Πολιτισμού θα είναι ο τόπος που όλοι, θα μπορούν να δημιουργήσουν και να εμπνεύσουν τις νέες δράσεις στον πολιτισμό και στις τέχνες.

Ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ψηφιοποιήσει τη Χάρτα του Ρήγα, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε αυτή δίχως την πρόκληση αλλοιώσεων του πρωτότυπου αντιγράφου που βρίσκεται στο Βελεστίνο. Η Χάρτα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, που ενσαρκώνει το όραμα του Ρήγα για την απελευθέρωση του ελληνικού Έθνους και μας θυμίζει τον πρωτεύοντα ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων. Πρόκειται για ένα κορυφαίο επίτευγμα του Ελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας στα τέλη του 18ου αιώνα και ένα παγκόσμια σημαντικό χαρτογραφικό έργο. Ο Ρήγας, γνωστός για τη γεωγραφική του ευρυμάθεια, άρχισε την προετοιμασία της Χάρτας στο Βουκουρέστι και ολοκλήρωσε τη χάραξη και την εκτύπωσή της στη Βιέννη το 1797, λίγους μόνο μήνες πριν τη σύλληψή του.
Ο ανωτέρω εκθεσιακός χώρος είναι επισκέψιμος από το Σεπτέμβριο και κάθε επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί σε αυτόν.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.