Γιατί οι απεργίες αποτυγχάνουν; Οι κρίσιμες 12 ώρες

0
6

apergiaΑπό την Αρβανίτισσα

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ΟΛΕΣ οι εργατικές κινητοποιήσεις πάνε ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ στράφι;

Εκτός του ότι οι συνδικαλιστές ηγεσίες είναι πουλημένες, υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο. Ένα στοιχείο που αν το εκμεταλλευόταν ο κόσμος θα μπορούσε πραγματικά να επιτύχει το σκοπό του!

Στη διεθνή αντισταστική βιβλιογραφία υπάρχει ένα δεδομένο που ονομάζεται ντόμινο εφεκτ. Η κομβική στιγμή κατά την οποία οι κινητοποιήσεις από συντεχνιακές μετατρέπονται σε γενικές. Και όμως η κρίσιμη αυτή καμπή είναι μόλις 12 ώρες μακριά.

Αν το ξέρουν οι συνδικα-ληστές; Φυσικά. Σε όλα τα πραγματικά αντιεξουσιαστικά στέκια, υπάρχει η κόκκινη βίβλος που δίνει τον τρόπο. Τα υπόλοιπα έχουν βρει παιδιάκια και τα βάζουν να κάνουν ληστείες απλά για την κονόμα και τη δήθεν αντιστασιακή δράση.

Όμως αντιεξουσιαστής δεν σημαίνει αναρχικός – που σήμερα ηθελημένα οι δύο αυτές έννοιες έχουν γίνει ταυτόσημες. Φυσικά επίτηδες. Γιατί ο αντιεξουσιαστής είναι πραγματικό πρόβλημα για το κράτος, ενώ ο αναρχικός ο τρόπος για να διαλύσει το κράτος τον πραγματικό αντιεξουσιαστή.

Υπάρχουν αντιεξουσιαστές στην Ελλάδα. ΝΑΙ αλλά είναι πολλοί λίγοι. Είναι αυτοί που συνειδητά δεν συμμετέχουν στο κράτος, δεν ψηφίζουν, ούτε ψηφίζονται, δεν πληρώνουν αλλά ούτε ζητούν διορισμούς, δεν πληρώνονται, δεν συμμετέχουν σε τίποτα που έχει μέσα χρήμα, γιατί χρήμα = κράτος. Τα υπόλοιπα είναι για τα χαζά των φοιτητικών χρόνων, που μόλις πάνε 25-28 καταλαβαίνουν τι κουτόχορτο του ταϊζαν τόσα χρόνια  και γίνονται αυτόματα πασόκοι.

Τι είναι 12 ώρες και γιατί είναι κομβικές;

Οι 12 ώρες κινητοποιήσουν καταρχήν δείχνουν θέληση εκ μέρους του διαδηλωτή. Δείχνουν ότι ξέρει ότι δεν έχει άλλη οδό, ότι όσο και να προσπαθούν να τον διαλύσουν μέσω του ξύλου των ΜΑΤ ή των Μπαχαλάκηδων, αυτός είναι τόσο απεγνωσμένος που απλά δεν τον νοιάζει.

Οι 12 ώρες κινητοποιήσεων είναι κομβικές, γιατί απλά είναι ο χρόνος που το κράτος (δλδ τα ΜΑΤ) πλέον δεν αντέχουν να κουβαλούν τα 25 κιλά εξοπλισμού τους…

Οι 12 ώρες κινητοποιήσεων αναγκαστικά παίζουν Live στα κανάλια…

Οι 12 ώρες κινητοποιήσεων είναι το σημείο 0, το σημείο που πλέον οι υπόλοιποι αντιλαμβάνονται ότι κάτι σωστό πάει να γίνει και κατεβαίνουν και αυτοί στο δρόμο.

Η Ελλάδα έζησε 2 φορές την κρίσιμη καμπή των 12 ωρών. Το 2008 (την πρώτη και δεύτερη μέρα μετά ανέλαβαν οι πράκτορες διαφόρων χωρών) και το 2011 (αγανακτισμένοι – μέχρι που ο σφυριζα ανάλαβε το κάτω μέρος της πλατείας…).

Αν θα το ξαναζήσουμε;

Ίσως… 3 και 4/12 θα έχουμε κινητοποιήσεις.

Αν καταφέρουμε και αντέξουμε αυτές τις 12 ώρες, τότε τους πήραμε και τα παντελόνια…

Η Αρβανίττισσα ετοιμοπόλεμη για πολύ περισσότερες από 12 ώρες!

katohika.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΠωλούνται καυσόξυλα στα Κανάλια
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.