Αύριο η πληρωμή για τις συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου

0
2

κατάλογος

Αύριο η πληρωμή για τις συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου Από αύριο 28/5 ξεκινούν να καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουνίου 2015 στους συνταξιούχουςτο ΙΚΑ και του Δημοσίου ενώ τις επόμενες ημέρες πληρώνονται οι συντάξεις των υπόλοιπων Ταμείων. Αύριο 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων από το ΙΚΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση του Ιδρύματος. Πρόκειται για τις συντάξεις Ιουνίου, που θα καταβληθούν σε περίπου 1,2 εκατ δικαιούχους. Για να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, η καταβολή των συντάξεων, έπρεπε το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας να δανειστεί 360 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ολιγοήμερο δάνειο που δόθηκε από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ (100 εκατ. ευρώ), από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου (ΟΠΑΔ – 70 εκατ. ευρώ) και από το Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων (40 εκατ. ευρώ). Τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ προέκυψαν μέσω της ανταλλαγής από ρέπος σε ομόλογα, σε συνεννόηση με τραπεζικό όμιλο. Συγκεκριμένα οι συντάξεις Ιουνίου 2015 πληρώνονται τις κάτωθι ημερομηνίες: Οι συντάξεις του ΙΚΑ θα πληρωθούν Πέμπτη 28 Μαΐου. Οι συντάξεις του ΤΑΠ – ΟΤΕ θα πληρωθούν Παρασκευή 29 Μαΐου Οι συντάξεις του ΝΑΤ καταβάλλονται Παρασκευή 29 Μαΐου. Οι συντάξεις του ΟΓΑ αναμένεται να καταβληθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου. Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν επίσης την Τρίτη 2 Ιουνίου. Τέλος, οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν ως εξής: Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα πληρωθούν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαΐου, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.