Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει στα πλασματικά έτη των ένστολων

  0
  31

  Σε μια σημαντική αλλαγή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αφορά στα πλασματικά των ένστολων φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση διορθώνοντας ουσιαστικά μια αδικία που αφορούσε τη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων με «αιχμή» τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων μετά τα 40 έτη ασφάλισης.
  Οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται μετά τη 40ετία λόγω της προσμέτρησης έως και μίας πλασματικής 5ετίας σε όσους υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις, διάστημα για το οποίο τα ποσοστά αναπλήρωσης φθίνουν με βάση το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί σε διαβούλευση.

  Ήδη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά πάρα πολλούς, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται η αναγνώριση των πλασματικών. Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της συγκεκριμένης περίπτωσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ενστόλους θα ισχύσει διπλό σύστημα, η κλίμακα Βρούτση για τον ασφαλιστικό βίο έως τα 40 έτη και η κλίμακα Κατρούγκαλου από τα 40 έτη και μετά.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.